Még mindig válságos állapotban van az a szerencsétlenül járt asszony, akinek egy nőgyógyászati műtét alatt véletlenül fertőtlenítőszerrel mosták ki a sebét a Szigetvári Kórházban. Az orvos idegösszeomlást kapott a beavatkozás után.

A KEKFENY.com is beszámolt arról a borzalmas tragédiáról, amely a Szigetvári Kórházban történt. A műtőben egymás mellett, két egyforma üvegben volt a sóoldat és a fertőtlenítőszer.

Egy 42 éves csurgó nőnél nőgyógyászati beavatkozást végeztek, az úgynevezett kisműtőben. A nagyműtőből nem akarták a 8 literes üveg fertőtlenítőszert átvinni, ezért egy kisebb üvegbe vittek oda belőle. A műtét előtt cserélték fel a két flakont és a fertőtlenítővel mosták ki a beteg sebét.

Ripost már több forrásból is azt hallotta: a kórházban bevett szokás volt, hogy a takarítónők a fertőtlenítőszert sóoldatos üvegbe öntötték át, csak ezúttal véletlenül rossz helyen maradt a „sóoldatnak álcázott fertőtlenítőszer”.

 A 42 éves nő még mindig válságos állapotban van, a fertőtlenítő szétroncsolta szerveit. A szerencsétlenül járt asszonyt Pécsen ápolják.

A műtétet végző, valószínűleg vétlen orvos idegösszeroppanást kapott. Az ATV úgy tudja, a kórház két dolgozóját felfüggesztették, az egyiket pedig már el is bocsájtották. A másik pedig kórházban van, valószínűleg az orvos az.

Kiemelt kép: Szigetvári Kórház