Egy figyelmetlen utast gázolt el a vonat szerda délelőtt Érd alsónál. A baleset miatt jelentős késésekre kell számítani. A baleset egyik szemtanúja a közösségi oldalon osztotta meg a rémes történetet.

Gázolt a vonat

A Déli pályaudvarról Nagykanizsára 7:35-kor elindult Tópart InterCity (IC 842) elgázolt egy embert Érd alsónál. A helyszínelés ideje alatt- várhatóan 10-11 óráig- csak egy vágányon haladhatnak a vonatok Nagytétény és Tárnok között, emiatt 10-20, esetenként 20-40 perccel nőhet a menetidő a Budapest-Székesfehérvár vonalon – írja a BudaPestkörnyéke.hu

Késések várható

A balesetben érintett IC után haladó, a Déli pályaudvarról Martonvásárra 7:40-kor elindult Z30-as vonat (4622) várakozik, a menetideje 30-40 perccel nőhet. A helyszínelés végéig Tétényligetnél és Érd alsón a vonatok az első vágányon állnak meg.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elsodorta a vonat

„Kivételesen nem a MÁV hibája, de Érd Alsó állomáson a 2-es peronon a szemem előtt csapott el egy embert a vonat ma reggel szóval azon a vonalon számítsatok nagy késésekre. Illetve itt szeretném megjegyezni, hogy mindenki nagyon-nagyon figyeljen oda, és vigyázzatok magatokra. A sín az nem futópálya és a piros csík nem viccből van ott!” – írja a Facebookon a baleset egyik szemtanúja.

Győri vasútvonal

Megkezdődött szombaton a győri vasúti fővonal felújításának 3. üteme. A Szárliget és Biatorbágy közötti pályarekonstrukció legösszetettebb, második fázisa – amelynek idején ezen a szakaszon az elmúlt hetekben ideiglenesen csak tehervonatok közlekedhettek – pénteken véget ért.

Visszaállt a menetrend

A Székesfehérvár és Komárom közötti 5-ös vonalon szombattól visszaállt az alapmenetrend, újra közlekednek a személyvonatok. Szombattól, a felújítás 3. üteme idején a jobb (Győr irányú) vágányon zajlik az átépítés egyvágányú forgalom mellett, ezért menetirányonként és óránként – a tehervonatokon kívül – csak egy-egy személyszállító vonat haladhat át az érintett szakaszon.

Nemzetközi vonatok

A nemzetközi vonatok és egyes reggeli csúcsidei és délutáni, esti személyvonatok és G10-es járatok ismét teljes útvonalukon, Budapestig közlekednek, illetve onnan indulnak. Ezek esetében 10-30 perccel hosszabb menetidőkre lehet számítani.

S10 és S12 vonat

Az S10-es vonatok csak a Déli pályaudvar és Biatorbágy (éjszakánként Budaörs), illetve Szárliget és Győr, az S12-es járatok pedig csak Tatabánya és Oroszlány között járnak. Az InterCityk csak Tatabányáig közlekednek és onnan fordulnak vissza Győr, illetve Sopron, Szombathely felé. A köztes szakaszon a már megszokott pótlóbuszokat lehet igénybe venni.

Kiszámíthatatlan közlekedés

A MÁV felhívta a figyelmet, hogy a külföldről érkező nemzetközi vonatok késése miatt a közlekedés kevésbé lesz kiszámítható, ezért kiemelten ajánlják a vonatok követését a MÁV-applikáció térképes felületén, valamint a mavcsoport.hu oldalon. A módosított menetrendek a társaság online felületein (MÁV-app, ELVIRA) már elérhetők.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció