Győri Fellebbviteli Főügyészség börtön büntetés és közügyektől eltiltást kért a 49 éves férfira.

Az elhíresült Veszprém megyei gyermekgyilkosságról a Kékfény.com részletesen beszámolt már korábban.

Az ügynek nincs vége, ugyanis most a gyilkos apja került az igazságszolgáltatás látókörébe – olvasható a 24.hu cikkében.

A gyermekgyilkos, F. Ferenc, akit 15 év börtönre ítéltek hiába van a rácsok mögött lehet, hogy nemsoká apjával ülhet együtt, annak tettei miatt.

A feltehetőleg mintaapa álnéven az interneten fenyegette az áldozat testvérét, azzal, hogy megöli. A konkrét elkövetési módokat is tartalmazó hozzászólásában a férfi leírta, hogy bosszúból fogja kioltani az életét.

A kislány családja komolyan félni kezdett, ezért a fiú apja másnap feljelentést tett a rendőrségen. A férfit 1 év 9 hónap felfüggesztett fogházra ítélte július közepén a Veszprémi Törvényszék zaklatás és rágalmazás miatt – írja a 24.hu

A gyerekgyilkos apja egészen konkrétan fogalmazott emailjeiben, olyanokat írt álnéven, hogy a megölt kislány szülei pénzt csinálnak a kislányok megöléséből, ezzel például a családfőt becsületében sértette, ami miatt a megölt lány apja szintén perel.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség fellebbezett és súlyosabb büntetést akar, mert szerintük a halálos fenyegetés és az, hogy ezt részletezte is a gyilkos apja kimeríti az úgynevezett emberölés előkészületét, ezért letöltendő börtönt és közügyektől eltiltást kértek a 49 éves férfira.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Kékfény.com