Szörnyű állatkínzás történt Jászkarajenőn. Egy vadász, aki civilben a helyi önkormányzatban dolgozik, agyonvert egy kutyát a helyi plébánia udvarán. Az esetről a SIS állatvédő szervezet számolt be a Facebook-oldalán.

Az elkövető a leendő polgármesterjelölt

A Blikk cikke alapján az elkövető vadász az állatvédők állítása szerint egyben a helyi önkormányzat magas beosztású dolgozója, a bejegyzés szerint egykori képviselő és leendő polgármesterjelölt. A kutya tetemét megpróbálta elrejteni. A férfit a rendőrök előállították a Ceglédi Rendőrkapitányságra és a szemtanúk mellett őt is kihallgatták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az állatvédők mécsesekkel emlékeztek

42 éves férfi az elkövető

A magyarallatvedelem.hu felkereste a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, ahol megerősítették, hogy eljárás indult a férfival szemben. A ceglédi rendőrök egy 42 éves helyi férfit előállítottak és állatkínzás vétségével meggyanúsították – válaszoltak levélben az oldalnak. A gyanúsítottal szemben a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság vizsgálati osztálya folytatja le

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Jogszabály védi az állatokat

Az állatkínzás a közbiztonság elleni bűncselekmények csoportjába tartozik, a jogszabály védi az állatokat a bántalmazástól, kínzástól.

Két éve fogadott el törvényt az Országgyűlés

Súlyosabban büntetik a jövőben az állatok megmérgezését, szigorúbban lépnek fel a szaporítók ellen, és az állatviadalokon való részvétel is bűncselekménynek számít, miután az Országgyűlés két éve elfogadta az állatok védelme érdekében szükséges egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosítását

Bővült az állatkínzás minősített eseteinek köre

A nagy nyilvánosság előtti elkövetéssel, az állattartástól való eltiltás alatti állatkínzással, valamint állatkínzás elkövetésével tiltott állatviadal szervezését vagy állatkínzást követő két éven belül.

Öt év börtön is járhat érte

Magasabb büntetési tétel, egytől öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki a méreg alkalmazásával vagy az élet kioltására alkalmas csalétek kihelyezésével több állat pusztulását okozó, illetve a különös visszaesőként történő állatkínzás elkövetéskor.

A héten Pest vármegyében történt szörnyű eset

Ahogy a Kékvillogo.hu is megírta Egy állatvédő szervezet munkatársait riasztották egy törteli tanyára, ahol gyomorforgató bűz terjengett. Tucatnyi állat mumifikálódott teteme látványa fogadta az odaérkezőket.

A fiára bízta a tanya gondozását

Volt egy édesapa, aki aztán a feleségétől, a gyerekeitől is külön vált, egy másik városba költözött és az állatok gondozását az egyik fiára bízta.

A fiára bízta a tanya gondozását

Volt egy édesapa, aki aztán a feleségétől, a gyerekeitől is külön vált, egy másik városba költözött és az állatok gondozását az egyik fiára bízta.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Illusztráció/MTI