Sokakat megdöbbentett az a vérfagyasztó gyilkosság, melynek áldozata egy magyar nő volt. Az osztrák elkövetőt Ausztria egyik legkegyetlenebb és vérfagyasztóbb gyilkosaként tartják számon. R. Zsuzsanna holttestét feldarabolta, torzóját a Fertő-tónál találták meg.  

Kegyetlen gyilkosság

A hosszú börtönévek után szabadult osztrák Alfred U. összeismerkedett a kint dolgozó magyar nővel, R. Zsuzsannával, akit először megfojtott, aztán lefejezett és feldarabolt. Torzóját a Fertő-tóba dobta. A testrészeit előbb a nádasban rejtette el, majd a zsaruk a fagyasztójában felkockázva és ledarálva találták meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megkínzott áldozatok

A férfi hírhedt szadista volt már a gyilkosság előtt is: 17 éves korában brutálisan megerőszakolta 25 évvel idősebb barátnőjét, majd egy stoppos nőt valósággal meggyalázott: kutyapórázzal kikötözte, egy álló napon át erőszakolta, végül pedig leharapta a mellbimbóit.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fél élet rács mögött

A kannibál szinte a fél életét a rácsok mögött töltötte. 2016-ban mégis kiengedték, mondván: állapota javult. Ekkor ismerkedett meg a magyar nővel, Zsuzsannával, aki később az életével fizetett ezért a találkozásért– idézi fel cikkében a Bors.

Nem volt kedves hozzá

A gyilkos férfi a vallomásában elmondta, hogy nem tervezte el előre Zsuzsa kivégzését. „Csak kértem, legyen kedves hozzám, csókolgasson, simogasson. Ám ő ezt elutasította, sikoltozni kezdett, én viszont nem tudtam elviselni a kiáltásokat, és megfojtottam” – vallotta a bíróság előtt.

Az egyik legmegrázóbb bűneset

A kegyetlen esetről most az osztrák televízió, a Plus 4 készített egy egész estés dokumentumfilmet, méghozzá az “Ausztria legmegrázóbb bűneseti” című műsorban, ahol a férfi barátaival is társalogtak Alfred rémtetteiről. 

Szeretethiányban szenvedett

A férfi még a sokat látott nyomozókat is megdöbbentette kegyetlenségével. Az osztrák televízió dokumentumfilmben dolgozta fel a történteket, ahol a kegyetlen gyilkos egyik régi barátja úgy fogalmazott: szerinte Alfred súlyos szeretethiányban szenvedett. „Mindig szomjazta a szeretetet, az elismerést és a megbecsülést, de egyiket sem kapta meg”- tette hozzá a férfi jó ismerője.  

Megrázta a helyieket

2018 áprilisában adtunk hírt arról, hogy egy megcsonkított holttestet találtak a Fertő-tó partján, az ausztriai Ruszt város közelében, majd előkerültek a törzshöz tartozó végtagok és az áldozat feje is. Az osztrák rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást, és rövid időn belül elfogta az elkövetőt. A történtek megrázták a helyieket, és Magyarországon is nagy visszhangot kapott a brutális gyilkosság.

VV Fanni is szóba került

A megcsonkított holttestről először az osztrák hatóságok is azt feltételezték, hogy a rejtélyes körülmények között eltűnt, és vélhetően meggyilkolt VV Fannié lehet. Ezt azonban elvetették, és kiderült, hogy egy Bécsben dolgozó prostituált az áldozat.

Nem viszonozta szerelmét

A férfi bevallotta a tettét és azt is elmondta, hogy a gyilkosság napján a nádasba vonszolta a lányt, majd előbb halálra szúrta, aztán egy fűrésszel feldarabolta. A találgatások szerint a férfi szerelmes lett a prostituáltba, aki viszont nem viszonozta az érzelmeit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a gyilkosság helyszíne, a Fertő-tó. Fotó: archív