Amint arról beszámoltunk, a készenlétisek fogták el azt a 34 éves férfit, aki egy 48 éves nővel együtt ölhetett meg a gyanú szerint egy 69 éves nőt, akit egy Cegléd közeli, elhagyatott tanya kútjában találtak meg. G. Éva egy szövevényes, nagyszabású ingatlancsalási ügybe keveredett strómanként, de több pénzt követelt magának, ám az elszámolási vita miatt bűntársai megölték. Az asszony egy törteli tanyán élt.

Elfogatóparancsot adtak ki

G. Évával szemben tavaly novemberben adtak ki elfogatóparancsot csalás miatt, a rendőrök akkoriban próbálták őt megtalálni. Egy olyan bűnözői csoport után nyomoztak, aminek a tagjai ingatlancsalásokból gazdagodtak meg, több házat is úgy adtak el, hogy az eredeti tulajdonosok nem is tudtak róla. Közben derült fény a gyilkosságra.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Üzeneteket küldött

A 34 éves budapesti S. Zoltánt és a társát, a 48 éves D. Szilviát fogták el az emberölés miatt, akiket nem sokkal előtte már a csalási ügyben is meggyanúsítottak. Az asszony telefonját a nő még jó darabig magánál tartotta, és arról az ismerőseinek üzeneteket küldött, ezzel azt a látszatot keltve, mintha még élne.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Senki sem kereste

Mivel G. Éva nem tartott szoros kapcsolatot családjával és rokonaival, és egyedül élt, ezért senkinek sem tűnt fel, hogy a nő eltűnt, és a rendőrségen sem jelentette senki. Mivel telefonja is működött és arról üzenetek is érkezték, sokan azt gondolták, hogy külföldre ment.

Kutyákat etetni mentek

„Az egyik májusi vasárnap, Éva eltűnése után nem sokkal egy nő és férfi csöngetett hozzánk, akik elmondták, tudják, hogy Éva kóborló kutyái zavarják a szomszédokat, ők pedig most azért jöttek, hogy megetessék az ebeket és felügyeljenek rá, mivel Éva elment dolgozni és egy ideig nem jön haza” – mondta az egyik szomszéd.

Helyszíni felvétel

Forrás: police.hu

Szívességből kapta a tanyát

A nő azt mondta, hogy megkérdezte tőlük, hogy állatvédők-e, de ők azt mondták, hogy a barátai. Majd közölték, az autóját is el fogják vinni baráti alapon. G. Éva húsz éve költözött a településre a fővárosból. Egy tanyán lakott, amit a tulajdonos szívességből bocsájtott a rendelkezésére. A szülei már meghaltak, a gyerekeivel pedig nem tartotta a kapcsolatot.

Rettenetes körülmények közt élt

A meggyilkolt asszony nem jött ki túl jól a környezetében élőkkel: korábban birtokháborítást is elkövetett, amikor a tanyája közelében elvágta a villanypásztort, a szomszéd legelő tehenei pedig szétszéledtek. „Gyakran száguldozott az autójával, munkahelyeiről viszont nem tudtunk semmit. Sőt, melegvize és árama sem volt a házában, mert nem fizette és kikötötték. A közelbe járt egy forráshoz fürdeni. Nem volt kellemes ember, de ilyen halált senki nem érdemel” – mondta az egyik helybéli.

Szövevényes a bűnügy

A csalási ügynek 21 gyanúsítottja van, köztük ügyvédek és bírósági végrehajtók. Közülük 10 főt letartóztattak, 3 embernek pedig a bűnügyi felügyeletét rendelték el. A kár megközelíti a másfél milliárd forintot. Az emberölési ügyben tavaly szeptemberben kezdtek nyomozni. „Mindkét elkövető tagadja a bűncselekmény elkövetését, azonban olyan erős bizonyítékok állnak rendelkezésünkre, hogy számomra nincs sok kétség afelől, hogy ez az ügy véget fog érni” – mondta el Hiripi Gábor, r. alezredes, az NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztályának megbízott vezetője.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: ebben a kútba találták meg G. Éva holttestét – Forrás: police.hu