Egy idős tanár gázolta halálra a 24 éves édesanyát Nádudvaron szombat este. A balesetben az áldozat 3 éves kislánya is megsérült. Albert bácsi a tragédia után összetört, maga sem érti, hogy történhetett a szörnyűség.

Gázolás Nádudvaron

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, egy anyát és 3 éves kislányát gázoltak el Hajdú-Bihar megyei Nádudvar főutcáján szombat délután. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Meghalt az asszony

A 24 éves nő belehalt sérüléseibe, kislányát csonttöréssel szállították kórháza. Az RTL híradónak a mentőszolgálat szóvivője azt mondta, a gyermek állapota stabil.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Esti sétára ment a család

A kétgyermekes család szombat este sétált a városba, a karácsonyi díszkivilágításokat mutatták meg a szülők a gyerekeknek. Amikor hazafelé tartottak, akkor történt a tragédia. A család épp a zebrán ment át, amikor az anyukát és az egyik gyereket elgázolta egy autós.

81 éves a gázoló

Az autót egy 81 éves helyi férfi vezette, aki a közeli otthonából tartott a pékségbe, amikor a tragédia megtörtént.  Albert bácsi megtörten beszélt a szörnyű pillanatokról.

Nagyon figyelt a gyalogosokra

„Ötven kilométeres sebességnél biztosan nem mehettem többel, ilyen rövid távon fel sem lehet igazán gyorsulni. A zebra pont az iskola előtt van, ahol negyven évig dolgoztam testnevelő tanárként és kézilabdaedzőként. Nagyon jól ismerem azt a környéket. A szemközti sáv előtt mindig parkolnak autók, mögülük pedig gyakran a legváratlanabb pillanatban lépnek ki a gyalogosok. Erre figyeltem, eközben pedig a másik, a közelebbi oldalról léphettek ki elém” – mondta a Blikknek a nyugdíjas tanár.

Koppanást hallott

Majd így folytatta: „A zebrához érve hirtelen olyan koppanást hallottam, mintha egy kisállatot ütöttem volna el. A következő pillanatban pedig már azt láttam, hogy egy alak felrepült a szélvédőn”.

Azonnal megállt segíteni

Az idős férfi szerint az egyik gyermeket csak elsodorhatta, neki nem is lett baja. A sofőr a gázolás után azonnal megállt, és kiszállt az autójából, ekkor látta meg a vérző hölgyet, akit stabil oldalfekvésbe helyezett. Amikor kiértek a mentők, a nő még lélegzett, de már nem lehetett segíteni rajta.

Feleségét és fiát is eltemette

Albert bácsit Nádudvaron mindenki ismeri. Egy köztiszteletben álló idős férfiról van szó, aki korábban képviselő is volt. Tavaly veszítette el feleségét, az egyetlen fiuk pedig még korábban, a diplomája megszerzése után hunyt el.

Bevonták a jogosítványát

Az idős férfi 17 éves kora óta vezet, A jogosítványát viszont a nyomozás idejére bevonták tőle. A közeli kapitányságon késő estig hallgatták ki, azóta otthon tartózkodik. A történteket nagyon sajnálja, és osztozik a család fájdalmában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt a tragédia

Kiemelt kép: mécsesek és virágok a baleset helyszínén – Forrás: TV2