A két bedrogozott férfi a győri belvárosba akarta vitetni magát az autóval éppen hazaérkező szerelmespártól. Miután nem akarták elvinni őket, esőcsatornával kezdték el verni az autót, szidták a párt, majd előkerült egy penge, amivel vágtak is.

Fegyveres garázdaság

A rendőrségre egy Győrben történt verekedésről érkezett bejelentés november 21-én 20 óra körül. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett miatt indult nyomozás lett az ügyből.

A ház kapujában várták őket a drogosok

A bejelentő nő elmondta, hogy barátjával gépkocsival érkeztek meg Győrben a Kossuth utcai otthonuk elé, amikor a ház kapujában álló két férfi azt követelte tőlük, hogy vigyék vissza őket a belvárosba.

Ereszcsatornával ütötték az autót

Miután a járművet vezető sértett ezt megtagadta, egy ereszcsatorna-darabbal megrongálták az autót, és hangosan szidalmazták az abban ülőket.

Segítségért futott a nő

A bejelentő hölgy kiszállt a járműből, és elszaladt segítséget kérni a közelben található egyik biztonsági cég alkalmazottjától. A két drogos férfi követte a nőt és az időközben utcára kilépő biztonsági őrrel is dulakodni kezdtek.

Pengével vágták meg a fejét

Az őrt ököllel megütötték, majd egy pengével megvágták a fejét. A támadásnak a kiérkező rendőrök vetettek véget, elfogták a két feltételezett elkövetőt.

Rendőrautóba ültették őket

A 25 éves helybéli L. Lászlót és társát, a 37 éves csornai K. Tibort rendőrautóba ültették majd egészségügyi ellátásukat követően a rendőrkapitányságra vitték őket.

Kábítószer hatása alatt volt

Mivel L. László esetében felmerült, hogy kábítószer hatása alatt állhat, vele szemben drogtesztet alkalmaztak a járőrök, ami pozitív értéket mutatott.

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság

A Győri Rendőrkapitányságon a nyomozók mindkét férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. L. Lászlóval szemben kábítószer birtoklásának vétsége miatt is indult eljárás.

Ha a két drogost elítéli a bíróság, a garázdaságért két évet kaphatnak, azonban a pengés vágás miatt az ügy fegyveres minősítést kapott, így akár 3 évig is rács mögött maradhatnak.

Kiemelt kép: illusztráció