Egy vitában ágyékon szúrta az ismerősét, aki elvérzett, aztán a gyilkos lelépett. A kihalt csepeli utcán észrevett egy fiatal nőt, akit fenyegetően követni kezdett. A nő rémülten menekült előle.

Az áldozata lágyékába döfött egy kardot a csepeli gyilkos. A szúrás pont az artériát érte, az áldozat pár percen belül elvérzett. A dulakodás egy vita után tört ki, a felek pont azon szólalkoztak össze, hogy a későbbi tettes miért vitt kardot a kocsmába. A megsebzett férfi csak annyit kért a szemtanúktól halála előtt, hogy vigyék odébb a feleségét, nehogy rosszul legyen a látványtól. A tettes elmenekült a heéyszínről.

Pár perccel később a gyilkos zavartan bolyongott az utcán ez a férfi – mesélte a Blikknek Anna a szörnyű perceket. A fiatal nő az ismerőseinél volt, taxira nem volt nála pénz, ezért az éjszakai busz felé vette az irányt. Útközben hallotta meg a mentők és a rendőrök szirénáját, csak ezután tűnt fel neki, hogy egy férfi a közelében tántorog és meredten bámulja őt.

Ekkor még nem tudtam, hogy egy gyilkos vetett rám szemet, csak megijedtem, hogy meg fog támadni – mondta remegő hangon. A busz nem jött, a főút üres volt, egy lélek sem járt arra. A zavartnak tűnő férfi az út túloldaláról kezdett motyogni, majd ordítani felém – idézte fel a lány, aki azonnal tárcsázta barátja gyorshívóban elmentett számát. – Párom aggódva kérte, hogy egy percig se maradjak ott, induljak, ő pedig siet elém.

A fiatal nő telefonálás közben többször hátranézett, s az addig zavartan járkáló férfi már határozott, dinamikus léptekkel követte őt, miközben árgus szemekkel figyelte minden mozdulatát.

Egy idő után eltűnt mögülem, ám ettől még nem nyugodtam meg, mert nem tudtam, mire számítsak, honnan fog felbukkanni. Szerencsére a párom néhány percen belül megérkezett – folytatta Anna, akiben másnap meghűlt a vér, amikor meglátta, hogy az utcán őt fenyegető férfit a rendőrök emberölés miatt körözik.

Őket kell hívni ilyen esetben

Három éve létezik a Hazakísérő Telefon szolgáltatás, ami a 06-80-442-422-es zöld számon vagy a 06-30-899 3465-ös normál tarifás számon érhető el hétfő–szombat este tíztől hajnali 2-ig, vasárnap este tíztől hajnali 1-ig. Itt a diszpécser elkéri az adatokat, leköveti a hívót, és ha baj történne, azonnal értesíti a rendőrséget.

Kiemelt kép: illusztráció