A Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteken bujkált a több százmilliós költségvetési csalás miatt elítélt szegedi férfi, akit európai együttműködéssel, a helyi rendőrök segítségével fogtak el a magyar zsaruk.

892 millió forint vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt szabott ki letöltendő szabadságvesztést egy szegedi bűnszervezet résztvevőire a városi bíróság 2020 márciusában.

Az egyik, 8 év 6 hónapra ítélt férfi azonban a börtön elől külföldre menekült, ezért európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

J. Zoltán felkutatását a rendőrség erre specializálódott egysége, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Célkörözési Alosztályának munkatársai kezdték meg.

A körözött férfi nyomai a Kanári-szigetekre vezettek, így a rendőrök a Célkörözési Egységek Európai Hálózatán keresztül felvették a kapcsolatot a spanyol hatósággal.

Az együttműködés eredményeként szeptember 18-án Tenerifén fogták el J. Zoltánt, aki jelenleg kiadatási őrizetben várja, hogy Magyarországra szállítsák.

Kanári-szigetek

Spanyolországhoz tartozó szigetcsoport az Atlanti-óceánban, Marokkó partjaitól 150-200 km távolságra található. Hét nagyobb és több kisebb szigetből áll, fővárosa Las Palmas. A szigeteken több mint 2 millióan laknak. A bűnözők gyakran próbálják meghúzni itt magukat, hiszen az Európai Unió része, ugyanakkor távol van a kontinenstől, a kíimája miatt pedig télen is kellemes az időjárás.

Kiemelt kép: Kanári-szigetek – Fotó: Konczlik Lilla/Facebook-SUNwhere Tenerife