A dugók mindannyiunknak fejfájást okoznak, azonban Gödöllőn megtalálta a nem túl szabályos megoldást egy autós.

Nagy volt a dugó

Meglepő jeleneteknek volt szemtanúja a Ripost egyik munkatársa pár napja Gödöllőn, ha nem látja maga sem hiszi el, hogy egy autóvezető mire vetemedett. Türelmesen várta, hogy a kora reggeli csúcsban eljuthasson az irodához, azonban egyszer csak meghallott egy autót közeledni, ami elsőre elképzelhetetlennek tűnt, hiszen ekkor járműveikkel a sorban várakozók mozdulatlanul álltak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Járdán előzött

Amikor oldalra pillantott észrevette, hogy nagy sebességgel, a járdán halad el mellette egy gépjármű. A videó felkerült a Facebook egyik csoportjába is, ahol megbotránkoztak az ott lakók – írja a Ripost.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Felháborodtak a kommentelők

„Mert azt hiszi, hogy mindent megtehet!” – írta egy hozzászóló, akik mögé még több felháborodott lakó beállt. „Elég sűrűn járok arra, de ez még soha nem jutott az eszembe. Mindenesetre sokan vannak, akik azt hiszik bármit megtehetnek!”

Több szabályt is megszegett

Mások viszont egyenesen a rendőrségre mennének az ügyben, hiszen a sofőr rengeteg szabályt szegett meg ezzel az akcióval és akár más életét is veszélyeztethette volna, ha éppen arra sétál egy járókelő vagy halad el egy rolleres.

Videó a pofátlan autósról:

Másik eset

Ahogy írtunk róla, a budapesti 6. és 7. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 65 éves férfival szemben, aki tavaly februárban, a kötelező haladási irányt megszegve, és a fénysorompó piros jelzése ellenére kanyarodott a szabályosan érkező HÉV elé Zuglóban, majd a közeledő járművet észlelve gázt adott, de az ütközést már nem tudta elkerülni. A balesetben szerencsére senki nem sérült meg.

Jobbra kanyarodott a sofőr, bár nem szabadott volna

A vádlott a kereszteződésnél jobbra, a Szentmihályi útra akart kanyarodni, de a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztva, nem a jobbra kanyarodó sávba, hanem az egyik kötelezően egyenesen tovább haladó forgalmi sávba sorolt be.

Nem vette észre a HÉV-et

A férfi a kereszteződésnél lévő piros lámpához elsőként érkezett és megállt, majd miután a lámpa zöldre váltott, a kötelező haladási irány ellenére, szabálytalanul bekanyarodott jobbra, és mindemellett a fénysorompó piros jelzését és a közeledő HÉV-et sem vette észre.

Gyorsított, de nem tudta elkerülni az ütközést

A sofőr már a HÉV vasúti átjáróban volt, amikor észlelte a tőle jobbról, szabályosan érkező szerelvényt, és ekkor gyorsítani kezdett, a HÉV vezetője pedig fékezett, ennek ellenére az ütközést már nem tudták elkerülni.  A HÉV a tehergépkocsi hátsó részének ment neki, így szerencsére senki nem sérült meg.

Más embereket veszélyeztetett a manőverrel

A vádlott az általa gondatlanságból, több szabály megszegésével okozott ütközéssel veszélynek tette ki a járaton utazó személyek életét és testi épségét. Emellett a baleset a HÉV közlekedésében is jelentős mértékű zavart okozott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: részlet a videóból – Forrás: Ripost