Egy angol légitársaság Londonból Bukarestbe tartó gépén történt az ijesztő eset, az hitték szívinfarktus.

Kényszerleszállás

Az Airbus A320-as a szlovák légtérből lépett át 170 utassal a fedélzetén, amikor Eger közelében sürgősségi vészhelyzet miatt kért azonnali leszállási engedélyt. Ezt rövid úton meg is kapta, majd gyorsan irányt változtatott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rendesen landolt

A Bükk lankái felett egy nagyobb hurkot leírva észak felé fordult, rövid időre visszatért Szlovákiába, majd eredeti útvonalát keresztezve Budapest felé fordult, ahol nem sokkal később, a ferihegyi reptéren rendben landolt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem volt más választás

A helyzet nagyon komolynak tűnt, a kapitánynak pedig nem volt más választása – mondta a cég egyik neve elhallgatását kérő alkalmazottja – írja a Bors.

Kritikus helyzet

A légitársaság közleményéből kiderült, az eset vasárnap történt, de csak most hozták nyilvánosságra. Mint írják, az egyik fiatal légiutas-kísérő veszítette az eszméletét, állapota hamar kritikussá vált, a személyzet tagjai pedig úgy vélték: szívrohama van.

Másnap mehettek tovább

Ferihegyen a mentők már a kifutónál várták és azonnal kórházba szállították. Vele tartott egy másik stewardess is. A kitérő miatt azonban a személyzet túllépte a ledolgozható órák számát, így kényszerűségből utasaikkal együtt Budapesten töltötték az éjszakát.

Nem infarktus volt

Az utasszállító csak hétfőn folytathatta az útját, így végül 21 órával később érkezett meg Bukarestbe. A nő állapota szerencsére már másnapra radikálisan javult és azóta fel is épült. Rosszullétét nem infarktus okozta.

Múlt heti eset

Ahogy egy hete írtunk róla, Budapesten szakította meg útját a török Pegasus Airlines Isztambul – Párizs járata, mert a fedélzeten összetűzés alakult ki az utasok között. A PC 1133 számú járatot teljesítő Airbus A321neo pilótái Balatonfenyves térségében döntöttek az út megszakítása mellett, ezt követően Győr felé haladtak, majd később fordultak Budapest irányába.

Utasok verekedtek

A Budapest Airport AIRportal.hu-hoz eljuttatott tájékoztatása szerint a járat az utasok közötti összetűzés következtében szakította meg útját. A repülőgép helyi idő szerint 12 óra 1 perckor biztonságosan leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, majd a számára kijelölt állóhelyre gurult.

Újra felszálltak

A Repülőtéri Rendőri Igazgatóság a renitens utast a gépről eltávolította és kihallgatta, a sérültek pedig nem kértek orvosi ellátást – tette hozzá az üzemeltető közlése. A gép a rendőri intézkedés után folytatta útját Párizs felé. Az esemény nem akadályozta a légiközlekedést, a repülőtér működése zavartalan.

Korábbi eset

Ahogy írtunk róla korábban, a Ryanair légitársaság London-Bukarest járatának le kellett szállnia a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren egy renitens utas miatt. A rendőrség kivonult és a leszállást követően intézkedett a helyszínen. A repülőgép a rátankolást követően hamarosan folytathatja az útját – írták. A 24.hu megkeresésére a rendőrség azt közölte, a Liszt Ferenc Repülőtéren 2023 január 10-én 17 óra 15 perckor a London-Bukarest között közlekedő utasszállító repülőgép menetrenden kívüli leszállást hajtott végre, mert a repülőgép egyik utasa, egy román állampolgárságú férfi agresszívan viselkedett. A A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI