A kerítést kidöntve egy családi házba csapódott és kigyulladt egy személygépkocsi csütörtökre virradóra Veresegyházon az Anonymus utcában. Az épület kigyulladt a családnak szinte mindene odaveszett.

A becsapódás erejétől kigyulladt az autó, a tűzoltók kiérkezésekor a jármű már teljes egészében égett, a lángok pedig átterjedtek a ház szobájára.

A tüzet a gödöllői hivatásos tűzoltók oltották el, majd átvizsgálták a járművet és a házat, ahol két ember tartózkodott, ők sérülések nélkül elhagyták az ingatlant, ideiglenesen rokonokhoz költöztek.

A háznak kiszakadt a fala, az ablaka, és a tető is megrongálódott. Komoly anyagi kár keletkezett az épületben, hiszen gyakorlatilag vissza kell bontani a homlokzatot és a tetőt is meg kell csináltatni.

Az ott élő asszony azt mondta az RTL munkatársának, hogy mindent, ami fontos volt nekik, egy élet munkáját a kiégett szobában tartották.

Veresegyházon gyűjtést szerveztek a károsult család javára, hiszen biztosításuk sem volt, a drogos autóstól pedig nem mostanában látnak kártérítést.

Szeptemberben írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy külön csoportot hozott létre kábítószer vásárlóknak az a veresegyházi drogkereskedő, akit végül elítéltek a Buda Környéki Törvényszéken.

A vádlott nagy tételben megvette, majd kiporciózta és a Facebookon grammonkét 2500 forintért árulta a kannabiszt. Az üzleteket személyesen kötötte az egyik iskola melletti buszmegállóban és a fővárosban. Egy darabig jól ment a biznisz, aztán lebukott. Nem kizárt, hogy a házba csapódott drogos autós is tőle vásárolt korábban kábítószert.

Fotók: A katasztrófavédelem helyszíni felvételei