Négy éves kislánya még most is hazavárja azt a pásztói kismamát, aki egylőre rejtélyes körülmény közt halt meg a salgótarjáni kórházban. Dia rosszul érezte magát, szülei ezért vitték be a 6 hetes várandós nőt az intézménybe. A szülőknek azt mondták, lányuk elesett és fejsérülés miatt halt meg.

Meghalt egy kismama

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, a napokban meghalt egy kismama a salgótarjáni kórházban. A 23 éves nő egy vizsgálatra feküdt be az intézménybe, de onnan már nem jött ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy 4 éves kislányt hagyott itt

A szülőket arról tájékoztatták, hogy Dia elesett. Állítólag  és olyan szerencsétlenül zuhant, hogy egy szekrény sarkába beütötte a fejét. A fiatal nő egy gyönyörű, négyéves kislányt hagyott maga után.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pokoli fájdalmak gyötörték

„Amikor kiderült, hogy várandós, boldog volt, de aztán olyan pokoli fájdalmak kezdték gyötörni, hogy kórházba kellett vinnem. Két nap után kiengedték, de a panaszai nem szűntek meg. Szinte már mozdulni sem tudott, amikor visszavittem múlt hét hétfőn a kórházba” – mondta az édesapa.

Ultrahangra várt

„Nem igazán örültek nekünk az orvosok és a nővérek sem, szinte könyörögni kellett, hogy ott maradhasson. Szerdán hajnalban még beszéltem vele, úgy volt, hogy végre elviszik ultrahangra, de ebből már nem lett semmi. Csak a telefont kaptam, hogy meghalt” – mondta a Blikknek a gyászoló anya.

Tudni akarják az igazságot

 A család nem vádol és gyanúsít senkit, de feltett szándékuk, hogy kiderítsék, pontosan mi történt a lányukkal, ki a felelős a haláláért. Szerintük valakinek hibáznia kellett, hogy egy ilyen tragédia megtörténhessen.

Feljelentést tettek

„Nincs bennünk bosszúvágy, de addig megyünk, míg nem tudjuk meg az igazat. Ilyen nem történhet egy kórházban. Feljelentést tettünk a rendőrségen, minket nem lehet elhallgattatni. Remélem, kihallgatják a szobatársait is, ők láttak mindent” – mondja eltökélten az édesapa.

A testvér másképp tudja a halál körülményeit

Korábban Dia testvére egy nyilvános Facebook-bejegyzésben fakadt ki a történtek miatt. „Persze, hogy hiányos a hír! Azt nem írták oda, hogy csengetett a húgom, de nem ment be hozzá senki.” – írta a testvér, hozzátéve, hogy azt mondták a sérült húgának, menjen be, s szóljon személyesen.

A rendőrség is vizsgálódik

A halálesettel kapcsolatban a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított a kórház bejelentése alapján közigazgatási hatósági eljárást a körülmények tisztázása érdekében, azonban a pénteken keletkezett feljelentés alapján a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást indított szakértők bevonásával.

További jogi lépések

A kórház hírzárlatot rendelt el. A család ügyvédje, dr. Lichy József azt mondta, várják az igazságügyi orvosszakértő álláspontját, és csak utána tudnak dönteni a további jogi lépésekről. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: salgótarjáni kórház – Forrás: magyarepitok.hu