Súlyosítás miatt adott be indítványt az ügyészség UFO Zsolti, azaz Varga Zsolt ügyében, mivel az egykori énekest azzal vádolják, hogy két bűntársával hölgyek sajátos menedzselésével foglalkoztak. A vádirat szerint az UFO együttes egykori frontembere és a két társa svájci bordélyházakba közvetítettek ki magyar nőket.

Elfogták UFO Zsoltit

Hosszú ideig tartó mobiltelefonos lehallgatások után kommandósok csaptak le UFO Zsoltira és két társára, akiket azután le is tartóztattak. A nőket futtató ügye már régóta tart, a Napolaj című slágerrel ismertté vált énekest 2012-ben tartoztatták le, azután két évig volt előzetesben, majd három éven át házi őrizetben kellett lennie, azonban a fellépéseire elmehetett, kapott rájuk bírói engedélyt – írja a Blikk.

17 nő tanúskodott ellene

A per azért is húzódik el ennyire, mert az énekes ellen 17 nő akart tanúskodni. “Megszédültem a szövegétől. Azt mondta, különleges vagyok, és rengeteg pénzt fogok keresni, amivel meg tudom majd változtatni az életemet” – mondta korábban a Blikknek egy 26 éves pultos lány, akit még aznap ágyba vitt a zenész egy angyalföldi motelben, majd megvette neki a repjegyeket, és adott neki 30 ezer forintot, ami elég volt a kellékekre: fehérneműre, sminkre, magassarkúra, antibébi tablettára. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Öt kiküldetést vállalt

A nő azt mondta, két hétig volt kint és ez alatt az idő alatt összesen 800 ezer forintot keresett. Elmondta, hogy öt kiküldetést vállalt el, volt, hogy két héten keresztül, de egyszer egy négyhetes időszakot is végigcsinált. “Ez borzasztó volt. Többször is haza akartam jönni, sokat sírtam” – mondta a pultos lány.

Így dolgoztak

A Doris becenévvel tevékenykedő nő heti hat napot dolgozott a bordélyházban, délutántól éjfélig. Felidézte, hogy amikor jött egy vendég, a többi lánnyal együtt kiment az előtérbe, majd ott várakoztak fehérneműben, amíg az illető nem választott. A 10 perces meló 100 frankba került, fél óráért 200 frankot kellett fizetni, az egyórás munka pedig 360 frank volt. A lányok az extra szolgáltatásért 50 frankot számolhattak fel, de hetente 200 frankot fizetniük kellett a szállásért. (1 svájci frank jelenleg 322 forintba kerül) Az extra szolgáltatás egyébként főleg gumi nélküli aktust jelentett.

Még 40 százalékot levontak

A szálláson felül a lányok bevételének a 40 százalékát behajtották, ez volt a bordélyház haszna. Doris arról is beszélt, hogy ezekből a pénzekből jutott UFO Zsoltinak is, mivel az egyik kolléganője meglátta egyszer, hogy egy papírra az ő részesedését írják fel.

Nem tudni, mennyi jutott az énekesnek

Azt pontosan nem látták a lányok, hogy pontosan mennyi részesedés jutott a munkák után az együttes frontemberének, Doris azonban úgy gondolja, hogy az összeg a 800 ezer forintot is elérte. Ezzel szemben Zsolt azt állította, hogy ez az összeg legfeljebb 90 ezer forint. “Nem félek a naplójától, de honnan tudjam, hogy nem most fogja megírni?” – kérdezte korábban Zsolt, aki az egész eljárás alatt tudta, hogy mire kell felelnie.

Megszületett az első fokú ítélet

2020 novemberében a Fővárosi Törvényszék meghozta az első fokú döntését, amelyben a popénekest kerítés, csalás és kitartottság miatt két év börtönre és hárommillió forint pénzbüntetésre ítélte. A lányok külföldre utaztatásában közreműködő visszaeső bűntársat, illetve a másik, a beszerzésben, tolmácsolásban segédkező, egykori bűntársat többrendbeli kerítés miatt egy-egy év börtönre, valamint 1,2 millió, illetve kétmillió forint pénzbüntetésre ítélték.

Súlyosítást kértek

Az első fokú ítélettel azonban nem elégedett meg az ügyészség, ezért a másod- és harmadrendű vádlott további bűnösségének megállapítása miatt nyújtott be fellebbezést. Ugyanakkor azt is indítványozták, hogy mindhárom elkövetővel szemben szabjanak ki hosszabb ideig tartó szabadságvesztést.

Enyhítésért fellebbeztek

UFO Zsolti és védője viszont a felmentés és enyhítés miatt nyújtott be fellebbezést, az egykori – egyébként jelenleg jogi tanulmányokat folytató – szexmunkás bűntársa pedig enyhítésért és a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alóli mentesítésért fellebbezett. A főügyészség a fellebbezést fenntartotta. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: UFO Zsolt – Forrás: Facebook