A csaló nem bonyolította túl a sztorit. Beígérte, hogy elvégzi a munkát, felvette a pénzt, aztán soha többé nem látta senki. Egy nő nem hagyta annyiban, feljelentést tett, kiderült a férfi a rossz időre való hivatkozással nem végezte el a munkákat. Közben egy tolvajt keresnek a rendőrök, a férfi az egyik pesti pláza cipőboltját károsította meg.

Nem végezte el a munkát

Egy monori nő feljelentésére indultak meg a helyi zsaruk, még 2019. júliusában. Egy férfi építési munkálatokra 900 ezer forintot vett át tőle szeptemberi vállalással, azonban a munkát nem végezte el, a pénzzel együtt eltűnt. Sorra érkeztek hasonló tartalmú bejelentések az átvert áldozatoktól, összesen több mint 10 millió forintos kárt okozott a csaló. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Csalássorozat

A nyomozók tették a dolgukat, igyekeztek minél több bizonyítékot beszerezni a lehető legrövidebb időn belül. A csalássorozattal gyanúsítható 49 éves katymári Sz. Eleket 2020. június 29-én hallgatták ki.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Időjárásra hivatkozott

A csaló férfi a gyenge védekezésében azt taglalta, hogy az időjárás nem engedte, hogy a vállalt munkáit elvégezze, a probléma legtöbbször innen eredt. Gyanúsítása ellen panaszt is tett.

Üzletszerűen elkövetett csalás

A Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a férfivel szemben több rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, valamint sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Cipőtolvajt keresnek

Közben a Budapesti Rendőr-főkapitányság 6. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi március 5-én 18 óra körül egy 6. kerületi bevásárlóközpont egyik üzletéből ellopott két pár sportcipőt, és cserébe az egyik termék dobozában hagyta a saját használt bakancsát.

Ezt a férfit keresik a rendőrök

Betörés Dorogon

Volt dolguk a rendőröknek. Időközben betört ismerőse kesztölci házába V. János még április 2-án. A 39 éves dorogi férfi egy farönkkel törte be az ingatlan ablakát, és azon keresztül mászott be. A házban célirányosan haladt, tudta, hogy a sértett hol tartja a légpuskáját, azt akarta magával vinni.

Csak a légpuska kellett neki

Ahogy sejtette, a fegyver a helyén volt, magához vette, majd távozott. A tulajdonos aznap este vette észre, hogy betörtek hozzá, és értesítette a rendőrséget. A dorogi rendőrök rövid időn belül azonosították, és április 7-én elfogták az elkövetőt, aki ellen lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Megitatta a malacot és lelépett

V. János a kihallgatásán beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy azért érkezett aznap ismerőse házához, hogy ellopja a légpuskáját. Miután ezt megtette, megitatta a sértett malacát, és távozott a helyszínről. A nyomozók a lopott légpuskát lefoglalták, és visszaadták a sértettnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció