Megrázó esetről számoltak be a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a közösségi oldalon. Egy baleset kapcsán érkezett segítségkérés a rendőrökhöz: a bejelentés szerint falécek darabolása közben megvágta magát egy férfi.

Elvágta az artériáját

A helyszínre érkező üllői törzsőrmesternek pillanatokon belül kellett döntenie. Mivel a férfi a karjában elvágta az artériáját, a szívritmusával egyezően spriccelt a vér. Egy piros pulóveres férfi kezdte meg a sérült ellátását, majd egy rendőr is megkezdte az életmentést. A rendőr nem habozott: nyomta, szorította a sérült karját, amíg a mentők meg nem érkeztek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tartotta benne a lelket

A reakcióidővel gond egy szál se volt, törzsőrmesterünk először hónalj körül szorosan elkötötte a kart, majd az alkaron lévő vágott sebbe nyúlva ujjaival igyekezett csillapítani a vérzés dinamikáját és erősségét. Miközben a sérült kart megemelte, az egyre jobban szédülő, verejtékező és a fájdalom mellett végtagzsibbadástól is szenvedő férfiben tartotta a lelket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megmentették az életét

Tíz perccel később a mentők ellátták, kórházba vitték és annyit megjegyeztek: villámgyorsan elvérzett volna a szerencsétlenül járt férfi, ha srácunk nem segít. Így viszont életben maradt – írták a drámai eset kapcsán a rendőrök Facebook-oldalukon.

„Soha nem felejtjük el”

„Nagyon szépen köszönjük a kitartó és odaadó munkáját a rendőrúrnak, így párom 6 órás műtét után, Vasárnap délután elhagyhatta a kórházat és hazajöhetett a családjához. Körülményekhez képest jól van. De soha nem felejtjük el, hogy kik mentették meg az életét. Nagyon nagyon szépen köszönjük a küzdelmet. Szavakkal ez az érzés leírhatatlan” – írta egy hozzátartozó a Facebookon.

Tisztelet és elismerés

„Gratulálok és méltán nagyon nagy tiszteletet és elismerést érdemel a törzsőrmester úr! Kamionos vagyok, bejártam egész Európát… Nagyon sok horrorisztikus balesetet láttam, volt, hogy egy fiatal lány súlyos életveszélyes állapotba került a baleset következtében! Többszörös nyílt arccsont törés és egyéb súlyos sérüléseket szerzett! A feje és az élete szó szerint a kezünkben volt, közösen tettük, amit kellett és lehetett, amíg a mentők megnem érkeztek. Ez már jó ideje történt Spanyolországban, de még ma is borzasztó emlékezni rá” – emlékezett vissza egy kommentelő.

Halál a Kéktúra útvonalán

A BudaPestkörnyéke.hu áprilisban írt arról, hogy meghalt egy férfi a Kéktúra útvonalán. Egednél történt a tragédia, hiába próbálkoztak az újraélesztéssel, nem jártak sikerrel. A mentőszolgálat munkatársai arról számoltak be, hogy egy középkorú férfi lett rosszul, majd összeesett.

Nehéz volt a mentés

A mentőhelikopter egy meglehetősen nehezen megközelíthető helyszínre érkezett. A mentőszolgálat munkatársai újraélesztéssel próbálkoztak, azonban hiába, a férfi ugyanis az életét vesztette.

Januárban sérült meg

Arról is írtunk korábban, hogy egy túrázó nő került bajba a Mátrában. Séta közben megsérült, nem tudta folytatni az útját, és végül ő maga hívta fel a segélyvonalat. A speciális mentők segítettek neki. A középkorú nő Gyöngyös és Mátrafüred között, a Rákóczi-forrásnál szenvedett lábsérülést: az erdő sáros talaján megcsúszott. Egyedül túrázott, valószínűleg rosszul lépett és nem tudott tovább menni. A mentők azonnal ellátták a sérültet, és kiderült, hogy az 51 éves nőnek eltörött a bokája. Emiatt kórházba szállították.

A kihűlés szélén állt

Idén, január 15-én délután érkezett a segélyhívás a rendőrséghez, hogy egy túrázó Pilisszántó és Piliscsaba között eltévedt, nem találja a megfelelő utat. A solymári polgárőrök a pilisszántói körzeti megbízott kérésére 4 fővel és a drónnnal vettek részt a keresésben, derül ki a Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület Facebookon közzétett posztjából. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: életmentés Pest megyében. Fotó: Facebook/Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság