Tömegverekedés tört ki hétfőn délután egy autóműhelynél Rákosmentén. A helyszínről származó információk szerint egy férfi fizetés nélkül akarta hazavinni a megjavított kocsiját. A Ferihegyi úton lévő szervizhez több tucatnyi rendőr vonult ki, ugyanis két társaság összecsapott egymással.

Motorhibás autót hoztak

A nem mindennapi történet ott kezdődött, hogy egy dányi férfi azt akarta, hogy javítsák meg az autóját, de drágának találta a felmerülő költségeket. Elvitte több szervizbe is, ám végül mindenhol magas árajánlatot kapott. „Ezután jött vissza ismét hozzánk. Az egyik kollégánkkal megegyeztek, hogy autót cserélnek. Tehát a kollégám felajánlotta az övét, ami egy tökéletesen működő, de egy olcsóbb kategóriájú autó, a dányi férfi autójáért, ami drágább volt ugyan, de motorhibás. Szóban megegyeztek és megbeszélték, hogy hamarosan le is papírozzák az üzletet” – nyilatkozták a történtek kapcsán a műhely tulajdonosai. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem hallgatott a társakra  

A műhely dolgozója a megállapodás után a szabadidejében sajt költségén megszerelte az autót. Hiába mondták neki, hogy előbb várja meg, míg az ő nevére kerül a kocsi, nem hallgatott a társaira. A dányi férfi hétfőn jött, hogy kicserélje az kocsiját és elvigye az újra, de nem hozta magával a saját autójának a papírjait.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mégsem akart cserét

A műhelyben mondták neki, hogy ez így nem lesz jó, hiszen minden iratra szükség van az üzlethez. Közben észrevette, hogy megszerelték az autóját, így kitalálta, hogy mégsem akar cserét és elviszi a saját kocsiját. A nemleges válasz után a férfi végül népes rokonságával tért vissza a műhelybe. 

Kitört a balhé

„Azonnal elkezdtek fenyegetőzni, azt mondták, hogy ők nem tárgyalnak. Ezután egyikük mutogatni kezdte a nála lévő éles eszközt. Ekkor még elmentek, de aztán délután a kollégánk hívott, hogy beállítottak hatan a szervizbe. Azonnal odamentünk és láttuk, hogy balhézik ez a férfi és a társai” – elevenítették fel a történteket a műhely tulajdonosai.

Verekedtek és dulakodtak

„Ezek az emberek verekedtek, dulakodtak és üvöltöztek a szervizünk területén. A kollégám elkezdett üvöltözni, hogy fejezzék be a balhét, mert, ha nem teszik, akkor össze fogja törni az autójukat” – tették hozzá a Metropolnak.

Hadonászott és sérülést okozott

Az egyik támadó elővette az éles tárgyat, hadonászott vele és egy embert meg is sebesített. A műhely vezetői folyamatosan mondták nekik, hogy csak is akkor vihetik el az autót, ha kifizetik a javítási költséget, ami körülbelül 800 ezer forint volt, de ők erre nem voltak hajlandók.

Beavatkozott a rendőrség

Végül a dányi férfi rendőrt hívott és riasztotta a többi rokont is. A két társaság összecsapásának körülbelül 30-40 fő rendőr vetett véget. Végül mindenkit előállítottak a rendőrségen.

Mindenkit előállítottak

„2023. november 20-án 14 óra 32 perc körül egy Ferihegyi úton lévő autószerelő műhelyből érkezett bejelentés a BRFK Tevékenység-irányítási Központjába, amely szerint, a műhelyben nem adják oda a bejelentőnek az autóját. A kiérkező rendőrök azt észlelték, hogy az autószerelő műhelyhez érkező hat férfi szóváltásba keveredett a műhelyben lévőkkel, amely tettlegességig fajult. A rendőrök a helyszínről összesen 12 főt előállítottak, akik közül egy férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt, egy másik férfit pedig felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek” – írta a rendőrség az esetről. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció