A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványának megfelelően a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a nevelt gyermekét szexuálisan molesztáló vádlott letartóztatását fenntartó törvényszéki határozatot.

Szexuális erőszak bűntette

A Gyulai Törvényszék a 2020. szeptember 10-én hozott ítéletével a terheltet szexuális erőszak bűntette miatt 13 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte.

A LEGFRISSEBB BŰNÜGYI HÍREKET ITT TALÁLOD!

Még csak 7 éves volt a kislány, amikor a szörnyűségek kezdődtek

Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott 2012. év végén kezdett szexuálisan közeledni az akkor 7 éves sértetthez, és több mint 5 éven keresztül, havi rendszerességgel előbb fajtalanságra, majd miután a sértett betöltötte a tizenkettedik életévét, közösülésre is kényszerítette őt.

Sokáig tagadott mindent

A vádlott következetesen tagadta a bűncselekmény elkövetését. Az elsőfokú ítélet ellen az elsőfokon eljárt ügyészség valamint a terhelt és védője is fellebbezést jelentett be.

FRISS!

Részeg sofőr miatt kellett meghalnia egy férfinak Székesfehérvárnál

Az elsőfokú ítélet

Az elsőfokú ítélet kihirdetését követően a törvényszék a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta a vádlott letartóztatását, amit a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indokoltnak tartott, ezért az elsőfokú végzés helybenhagyását indítványozta a vádlott és védője fellebbezése alapján eljáró Szegedi Ítélőtábla felé.

EZ IS ÉRDEKELHET:

50 milliót csalt ki építkezésre hivatkozva a luxusban élő szélhámos férfi: majd maszkokkal és gumikesztyűkkel verte át megrendelőit

Másodfokon ez történt

A Szegedi Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság egyetértett az elsőfokú bíróság és a fellebbviteli főügyészség indokaival. Egyrészt az elsőfokú ítéletben kiszabott szabadságvesztés tartama miatt a terhelttel szemben fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye, másrészt, mivel a vádlott hosszú időn keresztül követte el a bűncselekményt a nevelt gyermeke sérelmére, tartani lehet attól is, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követne el.

Szegeden döntenek majd

A terhelt bűnösségének kérdésében másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

EZEK A KÉKVILLOGÓ LEGFRISSEBB HÍREI

Kiemelt kép: Illusztráció