Roppant felelőtlenül viselkedett az az asszony, aki egy hajléktalannak elhitte, hogy közösen fognak filmet nézni egy lakatlan épületben. Meg is lett az eredménye a butaságnak: erőszak és késelés következett. A férfit most letartóztatták.

Majdnem megölte

Brutális fordulatot vett egy laptopos filmnézésnek indult találkozó. Késsel támadt a nőre a gyanúsított, aki ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság indított nyomozást, a bíróság pedig letartóztatta – tájékoztatott az ügyészség.

Filmnézés ígérete

Még november elején egy délután az egyik vasútállomáson találkozott az általa látásból ismert hajléktalannal a nő. A férfi azt ígérte az asszonynak, hogy menjen vele és egy jó kis helyen majd számítógépen fognak együtt filmet nézni.

Lakatlan házba mentek

A hölgyet egy lakatlan ingatlanba vitte a férfi, ahol szóváltás alakult ki közöttük. Ekkor a férfi különböző módon bántalmazni kezdte a nőt, akit késsel több alkalommal megszúrt.

Késelés

A dulakodás közben a nőnek sikerült megszerezni a kést, amellyel megszúrta a hajléktalan férfi kezét. Ezután a férfi észhez tért és lelépett a házból.

Rendőrségi ügy

Itt nem lett vége a történteknek, hiszen a nőnek olyan sérülései lettek, hogy rendőrségi ügy lett a filmnézésnek induló kalandból.

Szerencséje volt a nőnek

Mivel a nő által elszenvedett sérülések a halál beálltának reális esélyét magában hordozzák, komolyra fordult az ügy és a hajléktalan férfit elfogták a rendőrök.

Leléphet, ezért bezárták

Az ügyészség szerint mivel hajléktalan életmódot folytat, a személyi körülményeire, valamint a kiszabható büntetés súlyosságára tekintettel fennáll vele szemben a szökés, elrejtőzés veszélye, így a bírósági tárgyalás során a jelenléte csak letartóztatással biztosítható.

Meghallgatta a bíróság

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta a férfit és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatást az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. december 20-ig.

Nem volt ügyvéd

A döntést az ügyész és a férfi tudomásul vették. A hajléktalan férfinek a védője nem volt jelen, így jogorvoslatra neki 5 munkanap áll a rendelkezésére. A végzés így nem végleges, de végrehajtható – írja közleményében az ügyészség.

Kiemelt kép: illusztráció