A Kiskunhalasi Járási Ügyészség garázdaság bűntette miatt vádat emelt két férfi ellen, akik 2020 januárjában egy kiskunhalasi labdarúgó mérkőzésen játékosként szidalmazták és bántalmazták a meccset lefújó játékvezetőt.

A focimeccs hevében

A vádirat szerint a vádlottak 2020. január 11-én, délután Kiskunhalason játékosként vettek részt a városi kispályás labdarúgó bajnokság döntő mérkőzésén.

A LEGFRISSEBB BŰNÜGYI HÍREKET ITT TALÁLOD!

Idő előtt lefújták a meccset

Az egyik játékvezető a sorozatos kiállítások miatt – a szakmai szabályoknak megfelelően– idő előtt lefújta a meccset.

Leköpték a bírót

Ezt az egyik vádlott nehezményezte, ezért dühében először leköpte a játékvezetőt, majd a zsűriasztalig követte és hangosan szidalmazta, fenyegette. Ezután a feldühödött játékos a játékvezetőhöz lépett, két kézzel, szemből megragadta a nyakát és dulakodni kezdett vele.

FRISS!

Ártatlan filmnézésre hívta a nőt a férfi, brutális erőszak és késelés lett a vége

Nyakon ragadta

A játékvezető ellökte magától a támadóját, azonban ekkor odalépett hozzá a másik vádlott, aki szintén hangosan szidalmazta, majd két kézzel ő is nyakon ragadta a játékvezetőt.

A segítségére siettek

A játékvezető csak úgy tudott kiszabadulni a fogásból, hogy a versenybizottság egyik tagja, valamint a mérkőzés másik játékvezetője a segítségére sietett.

Elvonultak

Mindezek után a csapattagok az öltözőbe vonultak, így az esetnek nem volt folytatása, a bántalmazott játékvezető nem sérült meg. A vádlottak a garázda, sportolóhoz méltatlan és agresszív magatartásukat nyilvános rendezvényen, nagyszámú nézőközönség előtt fejtették ki.

Ez várhat rájuk

A szabadlábon védekező vádlottakat a járási ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja, bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Kiemelt kép: Illusztráció