Építkezésre hivatkozva 50 millió forintot csalt ki Balatonfüreden és környékén egy szélhámos férfi. Majd két társával együtt védőfelszereléseket árult, de csak egy részüket szállította ki a megrendelőknek. Közben a kicsalt pénzből luxuséletet élt a bűnbanda vezetője. A balatonfüredi nyomozók elfogták az elkövetőket.

Építési munkálatokat végzett

Egy 45 éves Tolna megyei férfi 2016 óta különböző gazdasági társaságok képviselőjeként építőipari munkákat ígért Balatonfüreden és környékén a sértetteknek.

50 milliót vett fel előlegként

A megbízatásra a férfi egyenként százezer és tízmillió forint közötti előleget vett át, összesen közel 50 millió forintot. K. József az ígért munkákat nem végezte el, az átvett előleget pedig nem adta vissza a sértetteknek – írja a balatonkörnyeke.hu

Maszkot és gumikesztyűt árult

A férfi 2020 tavaszától szájmaszkokat, gumikesztyűket és egyéb védőeszközöket árult, a vételár egy részét előre kérte átutalni.

Két társa segítette K. Józsefet

A sértettek átlagban négymillió forintot fizettek, de volt, aki közel harmincmillió forintot utalt át K. Józsefnek. A bűncselekmény elkövetésében 2020 szeptemberétől két veszprémi társa, a 47 éves P. László és a 49 éves V. József is segítette.

50 milliós kárt okoztak

A megrendelt egészségügyi termékek egy töredékét szállították a vevőknek, azonban a nagyobb részét nem, így a sértetteknek közel 50 millió forint kárt okoztak. Az elkövetők a kicsalt pénzt felélték.

Luxusingatlanban lakott a csaló

A balatonfüredi nyomozók K. Józsefet 2020. november 3-án egy veszprémi luxusingatlanban fogták el, két társát pedig 2020. november 18-án a lakóhelyükön.

Eljárás folyik ellenük

Mindhárom férfi ellen jelentős kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon.

Két férfit letartóztattak

A rendőrök előterjesztést tettek K. József és P. László letartóztatására, melyet a bíróság ügyészi indítványra elrendelt. V. József az eljárás során szabadlábon védekezhet.

Kiemelt kép: ezeket a védőeszközöket árulta a banda – Forrás: police.hu