Mozgásában korlátozott volt az idős hölgy, így nem sikerült időben kijutnia a lángokban álló épületből.

Csütörtök este történt

A rendőrség tegnap este kilenc óra tájékán tájékoztatta arról a katasztrófavédelmet, hogy egy kiégett tákosi családi ház konyhájában egy holttestet találtak. Az áldozat a tűzben hunyt el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez történhetett

Vélhetően főzés közben gyulladt meg az épületben lakó nő ruházata. Ennek még nem kellett volna tragédiához vezetnie, ám a hölgy mozgásában korlátozott volt, így nem tudott kimenekülni a házból.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Itt található Tákos

Zajlik a vizsgálat

A fentiek mindössze feltételezések. Annak érdekében, hogy tisztázni lehessen a történteket, tűzvizsgálati eljárást indítottak. Minderről az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője, Dóka Imre számolt be.

Fontos lenne hangsúlyt fektetni a megelőzésre

Dóka Imre kiemelte, hogy sok esetben idős, egyedül élő emberekkel történik hasonló tragédia, akik mozgásukban korlátozottak. Rengeteg tragikus esetet meg lehetne előzni nagyobb odafigyeléssel valamint füstérzékelővel. A helyettes szóvivő szerint ahol van ilyen eszköz, ott tragédia, sérülés nem történt, sőt, még nagyobb tűz sem.

Ezek is érdekelhetnek!

Hódmezővásárhelyen is volt egy halálos lakástűz

Nemrég arról számoltunk be, hogy Hódmezővásárhelyen kigyulladt egy kilencven négyzetméteres lakóház. Tizenhat tűzoltó vonult a helyszínre három járművel. Munkájukat nehezítette, hogy nagy mennyiségben halmoztak fel az udvaron és a lakásban papírhulladékot és más tárgyakat.

Egy ember meghalt

A tűzoltók alaposan átvizsgálták az épületet. Egy embert holtan találtak, akinek nem lehetett már megmenteni az életét. Azt az esetet is tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálták.

Érdemes megfogadni a katasztrófavédelem tanácsát

A füstjelző beszerzése életmentő lehet, de van még valami, amit tehetünk azért, hogy ne történjen hasonló tragédia velünk. Semmiképp sem érdemes nagy mennyiségben éghető anyagokat felhalmozni akár a lakásban, akár az udvaron.

Ezek vezetnek általában tűzhöz

A lakásban történő nyílt láng használata mellett elektromos problémák miatt is ki szokott alakulni tűzeset. A fűtési rendszert érdemes rendszeresen szakemberrel átnézetni, mivel annak hibájából is keletkezhet tűz. Gyakori, hogy a konyhában felejtenek ott valamit, ami lángra kap, de a lakásban történő dohányzás is vezethet tragédiához. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív