Egy értelmi fogyatékos fiút hagyott árván az a férfi, akit október 23-án ért halálos motorbaleset. Párja, Éva is meghalt, őt három lánya gyászolja. Egy részeg sofőr okozta a balesetet, aki az elfogyasztott ital mennyisége miatt semmire sem emlékszik.

Azonnal meghaltak

Október 23-án délelőtt egy autó és két motoros ütközött az 51-es főút 140-es kilométerénél, Dusnok közelében. A baleset következtében a két motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.  

Részeg sofőr okozta a halálukat

Az már nem sokkal a baleset után kiderült, hogy a tragédiában egy házaspár vesztette életét, a Bors információi szerint azonban a halálukat okozó sofőr részegen száguldozott, ugyanis a rendőrségi szonda pozitív értéket mutatott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Semmire sem emlékszik

A férfi ráadásul jogosítvány nélkül vezetett, korábban ugyanis hasonló eset miatt elvették azt tőle. Kijózanodásakor semmire sem emlékezett.

EZ IS ÉRDEKELHET! “Másokban él tovább a szerelmem” – emberéleteket mentenek meg a 21 éves Dóri szerveivel, akit orvosai egy baleset után lekapcsoltak a gépekről

Nem engedték dolgozni

A pár két motorja, egy Harley Davidson és egy BMW a felismerhetetlenségig összeroncsolódott. P. József, akit aznap a főnöke a piálás miatt nem engedett dolgozni, ész nélkül ment az úton.

Kirándulni indultak egy motoros társasággal

Aznap, október 23-án kirándulni indultak Pécsre, nem messze a találkozóhelytől érte Évát és Gábort a halál. Barátaik csak estefelé hallották a baleset hírét, addig azt hitték, valami közbejött a párnak.

„Borzalmas volt az egész”

„Miután feloldották az útzárt, odamentünk, mi szedtük össze Gábor pénztárcáját és napszemüvegét. Borzalmas volt az egész, mint egy rémálom. Két fantasztikus barátot vesztettünk el” – idézte fel a tragédiát Attila, Gábor barátja.

Évát 3 gyermeke gyászolja

A Kekvillogo.hu is írta, hogy  Évát három felnőtt lánya siratja. Édesanyjuk halála után összeomlottak. Szörnyű helyzetbe került Gábor előző párja, Tünde is: ő a férfival közös fiúkkal és egy tízmilliós hitellel maradt magára.

Gábornak egy értelmileg sérült gyermeke van

Tünde és Gábor már régen különváltak, de a gyerekük, a középsúlyos értelmi sérült Gellért örökre összekötötte őket. őt Saz apuka és új párja Éva is segített, hogy Tünde dolgozni tudjon a 17 éves  gyerek állandó ápolása mellett is. 

Tünde élete is tönkrement

A fiú, bár járni tud, nem kommunikál, és az élet szinte minden területén segítségre szorul. Most azonban Tünde egyik pillanatról a másikra maradt minden támasz nélkül. Az asszony nagyon rossz lelkiállapotban van.

Hiteltartozása van

„Gábor maximálisan kivette a részét Gellért ápolásából, így az anyuka el tudott menni négy órában dolgozni. Most azonban ez már valószínűleg lehetetlen. A barátunk és a felesége anyagilag is támogatta őket, hiszen a házon, amelyben élnek, nagyon komoly hitel van. Szerencsétlen Tünde nem tudom, miből tudja majd fizetni, hiszen gyakorlatilag nem lesz bevétele” – mondta a Blikknek Gábor barátja.

Segíthet a családnak

Aki segíteni szeretne a nehéz helyzetbe került Tündén és fián, Gellérten, a következő számlaszámon teheti meg: Fekete Horgony motorosklub, számlaszám: OTP 11732040-20041425

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: MTI/Donka Ferenc