Betörők törtek-zúztak a budakeszi temető ravatalozójának épületében. Több millió forintos kárt okozva rombolták szét a berendezési tárgyakat, beleértve a halottakat tároló hűtőberendezéseket is. Szerencsére elhunyt nem volt a hűtőkben – írja posztjában a Budakeszi Hírmondó hivatalos oldala.

Hatalmas pusztítás

A rendőrségi helyszínelés tart, a ravatalozó belső tereit még nem vizsgálták át, de feltehetően ott is jelentős pusztítást végeztek az ismeretlen betörők. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a teljes poszt:

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vasárnap hajnalban fedezte fel a gondnok

A gondnok vasárnap hajnalban fedezte fel a rombolást, elmondása szerint mindenhol törmelékek hevernek. „Ha bárki információval rendelkezik az lehetséges elkövetőkkel kapcsolatban, az jelezze a 0630 510 0590-es mobilon, Szegedi Elviranal, vagy értesítse a rendőrséget. Temetőben pusztítani virágvasárnap hajnalán…” – áll a bejegyzésben.

Fotó a helyszínről:

Tavaly Gödöllőn egy templomot rongáltak meg

Amint azt a Kékvillogó is megírta tavaly márciusban egy templomot rongáltak meg Gödöllőn. Ahogy arról akkor beszámoltunk a fiatal elkövető betörte az ajtót, gyújtogatott és festékkel tette tönkre a kegytárgyakat, elfogására pedig hajtóvadászat indult ezt követően, a férfit pedig nem sokkalt később el is kapták.

Kapcsolódó:

Felvétel készült róla

Az elkövetőről kamerafelvételek készültek, amelyeken tisztán kivehető, hogy egy fiatal mászott át a kerítésen, majd egy fejszével próbálta meg betörni a templom bejárati ajtaját. Mivel többszöri próbálkozásra sem sikerült betörnie az ajtót, nekifutásból rontott neki, és csak ekkor jutott be. 

Megtalálták a férfit

A férfi után napokig kutattak, majd március 22-én a rendőrök eljutottak a rongálással gyanúsítható 28 éves férfihez. Gödöllői albérletében meg is találták a gyújtogatáshoz és a templom ajtajának betöréséhez használt eszközt is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Budakeszi Hírmondó hivatalos oldala