Történetünk főszereplője alighanem azt hitte, miután megszabadult nyomkövetőjétől és Nyugat-Európába menekült, ott biztonságban érezheti magát. Illúziója szertefoszlott, ugyanis a belga rendőrök nemrégiben bilincsben vitték el.

Egy jászsági faluban követett el rettenetes dolgot

18 éven aluli sértett sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást a rendőrök egy belga állampolgár ellen – közölte oldalán a rendőrség. Mint írják, 36 éves férfi 2021 nyarán tiszaszentimrei lakásában erőszakoskodott áldozatával. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt található Tiszaszentimre

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elkapták, de kereket oldott

A helyi rendőröknek sikerült nyomára akadniuk a feltételezett elkövetőnek, akit a bíróság később bűnügyi felügyelet alá helyezett. Ez azt jelentette, hogy tiszaszentimrei házát csak külön engedéllyel hagyhatta volna el. Azonban idén május 21-én úgy döntött, hogy megszökik és ismeretlen helyre ment.

Úti célja Belgium volt

Azonban a nyomozók egy idő után rájöttek, merre is érdemes keresgélniük az erőszakos férfit. Az elemzés után arra jutottak, hogy gyaníthatóan Belgiumban lehet. Ekkor megindult a nemzetközi együttműködés, majd a belga hatóságokkal közösen feltérképezték a szökevény vélt tartózkodási helyét, és akciót szerveztek elfogására.

Esélye sem volt menekülni

Végül november 10-nél a belgiumi Lommel városában történt meg az elfogás. A belga rendőrök profin szervezték meg az akciót, a célszemélynek esélye sem volt menekülni. Most kiadatási őrizetben várja, hogy ismét Magyarországra kerüljön, ahol most már nem kerülheti el a büntetőeljárást. Amennyiben bűnössége bebizonyosodik, akár 11 évet is kaphat.

Ebben a városban bujkált az erőszakoló:

Sikeres külföldi elfogások

Az elkövetők gyakran menekülnek külföldre, miután elkövettek idehaza egy bűncselekményt. Talán azért, mert abba a hamis tévképzetbe ringatják magukat, hogy oda nem ér el a magyar rendőrség keze nem ér el. Azonban az élet rendszeres cáfolatot ad erre a minden alapot nélkülöző feltételezésre.

Angliából szervezett unokázós csalások

Persze van olyan is, hogy egyenesen egy külföldi országból irányítanak egy Magyarországon elkövetett bűncselekmény-sorozatot. Ez történt abban az esetben is, amelyről tavaly beszámoltunk. Ekkor egy olyan bűnszervezetet számoltak fel a nemzetközi együttműködés keretében, amelynek feje az Egyesült Királyságból vezetett egy „unokázós csalásokra” szakosodott bandát.

Tetemes kárt okoztak

A 21 tagú bűnszervezethez 33 rendbeli csalás, illetve bűnszervezetben elkövetett pénzmosás köthető. A szervezet működése során mintegy 47 millió forint kárt okozott, melynek mintegy egyötöde térült meg az elfogások során talált vagyonok révén. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Wikimedia.)