A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen állatkínzás vétsége miatt, akit zavart a szomszédos ingatlanban végzett faipari munkákkal járó zaj, ezért légpuskával a szomszéd ház udvarán tartott nőstény kutyát megsebesítette.

Zavarta a zaj

A vádirat szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen családi házban lakik. A szemközti szomszéd ház tulajdonosának a fia vállalkozói tevékenysége keretében faipari munkákat végez rendszeresen az ingatlan udvarán, amely időnként zajjal jár, ez pedig a vádlottat egyre jobban zavarta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ideges lett

2023. február második felében az egyik napon, a reggeli órákban az ingatlanban fát vágtak, a zaj miatt a vádlott ideges lett, magához vette a légpuskáját, kiment a teraszra, majd célzott lövéssel a szomszéd udvaron tartott nőstény kutyát megsebesítette.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Azonnal műteni kellett a kutyust

A lövedék az állat lépében olyan mértékű roncsolást okozott, hogy azt műtéti úton el kellett távolítani, mert annak elmaradása az állat pusztulását okozta volna. A kutya lépének eltávolítása maradandó egészségkárosodás. A lövési sérülés nem okozott az állatnak az átlagost lényegesen meghaladó fizikai, vagy pszichikai gyötrelmet.

Mehet a rácsok mögé

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

Állatkínzás Dabason

Amint azt a Kékvillogó is megírta a közelmúltban agyonlőttek egy tacskót Dabason. A 24.hu azt írta, ismeretlen személy lőtt rá az állatra, ami sajnos nem élte túl a kegyetlen támadást. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szabóné Berki Bianka a hírportálnak azt mondta, a Dabasi Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya állatkínzás vétsége miatt indított büntetőeljárást az ügyben, és két embert hallgattak ki gyanúsítottként.

Sokkoló állatkínzás Somogyban

Sajnos az állatkínzós esetek egyáltalán nem ritkák, itt a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk arról a Somogy megyei esetről, melynek során egy ittas férfi 1000 forintért oltotta ki egy védtelen kutya életét.

Megbízást adott

A vád lényege szerint a nő 2023 februárjában egy dél-somogyi településen azzal kereste meg a férfit, hogy ölje meg a három éves állatot. 

Egy játszótérre vitték

Az ittas férfi vállalta a megbízást, ezért az esti órákban a nővel együtt az ebet a falu játszótere mellé vezették, majd a nő hazament. Ezután a férfi az egyik fához kikötött kutyát a megbízó által biztosított fejszével többször megütötte a fején és az oldalánál.

1000 forintot kapott

Egy közelben lakó személy felfigyelt az eb vonyítására és értesítette a rendőrséget, de az állaton már nem lehetett segíteni. A férfi a kutya megöléséért 1.000 forintot kapott a nőtől, amit még aznap szeszes italra és édességre költött. Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a terheltekkel szemben felfüggesztett szabadságvesztésre tett indítványt.

Fotó a helyszínről:

Állatkínzás Hevesben

Szintén itt, a Kékvillogó oldalán írtuk meg, hogy brutálisan kivégeztek egy kutyát Szilvásváradon, erről a Facebook-oldalán a Fidesz országgyűlési képviselője, Horváth László számolt be még áprilisban.

Nincs bocsánat

A politikus akkori közlése szerint a husky fejébe egy hegyes tárgyat állítottak, majd feltehetően élve eltemették a település mellett. A tetemre egy erdőjáró talált rá. Hozzátette, a gyanúsított ellen rendőrségi eljárás indult. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a törvény által megengedett legszigorúbb büntetést szabják ki az elkövetőre mert az ilyen kegyetlen tettre nincs magyarázat és bocsánat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció