Tűz ütött ki egy körülbelül kétezer négyzetméter alapterületű sertéstelepen csütörtök reggel Somogyszob külterületén – közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

Beomlott a tetőszerkezet

A tájékoztatás szerint teljes terjedelmében ég az egyik épületrész, amelynek tetőszerkezete beomlott és a tűzben mintegy ezer sertés elpusztult. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nyolc helyről érkeztek tűzoltók

Az esethez nagy erőkkel vonultak a tűzoltók: a nagyatádi, a barcsi, a nagykanizsai, a marcali, a zalakarosi, a kaposvári és a szigetvári hivatásos, valamint a böhönyei önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett vízsugarakkal oltják a lángokat, valamint védik a tűzzel nem érintett épületrészt is.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hatalmas területen tomboltak a lángok

Korábban a Kékvillogó.hu is írt arról, hogy teljes terjedelmében égett egy ezer négyzetméter alapterületű épület a Bács-Kiskun megyei Városföld határában, egy állattartó telepen – közölte vasárnap este az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Több egység érkezett a helyszínre

A lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a kecskeméti, a kiskunfélegyházi, a ceglédi és a csongrádi hivatásos tűzoltók oltották el, hét vízsugárral, megakadályozva, hogy a tűz továbbterjedjen a közelben lévő, négy, szintén ezer négyzetméteres épületre.

Mérik a levegő minőségét

A tűzben több mint ezer sertés elpusztult. A nagy mennyiségű füst miatt a katasztrófavédelem mobil laborja Lakitelek felől Nyárlőrinc felé haladva, a levegő minőségét vizsgálva, folyamatosan méréseket végez. A rajok az utómunkálatokat végzik.

Lakástűzből is rengeteg van

Mint korábban beszámoltunk, az utóbbi napokban több ember veszítette életét azért, mert több ház is lángra kapott országszerte. Vasárnap kora délelőtt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kelemérre riasztották a tűzoltókat, ahol a Tompa Mihály úton, egy száznyolcvan négyzetméteres lakóházban az egyik ajtófélfa és a födém izzott.

Egy idős férfit találtak

A tűzoltók a sűrű füsttel telítődött épületben rövid idő alatt megszüntették az izzást, parázslást. Az épületet átvizsgálva az egyik helyiségben egy idős embert találtak, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. A lakóházból kivittek egy 11,5 kilogrammos gázpalackot.

Nagyon fontos a füstérzékelő

A tűz keletkezési okát és körülményeit vizsgálják. Fontos, hogy fokozottan figyeljünk idős, egyedülálló hozzátartozóinkra, szomszédainkra, és hasznos lehet a füstérzékelő beszerelése is, amely időben jelzi a tűz keletkezését, így még van idő cselekedni – zárul a tájékoztatás.

Tegnap is tragédia történt

Szombaton Tiszafüreden, egy hatvan négyzetméteres családi ház egyik szobája szombat délután a Tiszafüredhez tartozó Kócsújfalun, a Dr. Galaczi András utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a lakóház egyik kilenc négyzetméteres szobája teljes terjedelmében égett, a lángokat rövid idő alatt sikerült megfékezni.

A fűtés okozta a balesetet?

Az épületben egy ember tartózkodott a tűz idején, azonban a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett már megmenteni az életét. A tűzoltók az épületből két gázpalackot kivittek. Nem zárható ki, hogy a tüzet egy fűtőeszköz okozta, de a pontos kiváltó okot a tűzvizsgálat fogja tisztázni.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: illusztráció