Noha hasznos lehet a kamera vagy éppen a riasztó, de alapvetésnek számít, hogy ne hagyjunk semmilyen értékes műszaki cikket az ingatlanban. Emellett érdemes levágni a sövényt.

Kínálkozó célpontok

Betörések megelőzésére figyelmeztet a rendőrség. A rossz idő beköszöntével egyre több hétvégi ház és pince marad üresen szerte az országban, amit kihasználhatnak a tolvajok – hangzott el az RTL híradójának szombat esti adásában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kevesebb a mozgás

Bezárt kapuk és ajtók lehúzott redőnyök fogadják azokat, akik az egyik csopaki utcában járnak. A nyáron népszerű Balaton-parti településen a szezon végével és az ősz beköszöntével egyre több az üresen hagyott ház, de ilyenkor már nem csak a nyaralókat, hanem a pincéket és hétvégi házakat is ritkábban látogatják a tulajdonosok.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem árt az elővigyázatosság

A rendőrség szerint ez növelheti a betörések kockázatát. Szintén csendes a Vas vármegyei Petőmihályfalva, ahol több pince és hétvégi ház is található. Van, amelyiket kerítés vagy az ablakokon rács védi, míg máshol szabadon körbejárható az egész telek. Az egyik pince tulajdonosa szerint a környéken nem gyakoriak a betörések, de vannak, akik elővigyázatosak.

Odafigyelnek a másikra

Azért vannak régebbi és újabb típusú pincék is – például a miénknél – a régi típusú zárak és megoldások, azok biztonságot adnak a mai betörések ellen. Illetve az, hogy azért van egy élet a hegyen, az mindenképpen… ahogy az emberek odafigyelnek a másik tulajdonára is” – magyarázta a férfi.

Ezt kell mindig ellenőrizni

Megoldás lehet a betörések ellen a kamera vagy riasztó, de a rendőrök szerint egyszerűbb dolgokkal is lehet növelni a biztonságot. A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt tanácsolja, mielőtt hosszabb időre elhagynák az ingatlanokat, ellenőrizzük a kerítés állapotát, s a kaput mindig zárjuk be kulcsra.

Mindent érdemes eltüntetni

Nagy Judit elmondta, érdemes elvinni mind az udvarról, mind a teraszról a nagyobb értékeket, hogy semmi se maradjon szem előtt. lehetőség szerint az ingatlanokban se maradjon nagyobb érték, például drága műszaki cikk vagy szerszámgép. A ház környékének karbantartásával pedig a hatóságok munkáját is megkönnyíthetik a tulajdonosok.

Érdemes megritkítani a növényzetet is

Az udvaron lévő bokrok, fák, sövények gondos visszavágásával áttekinthető marad a telek, így az ellenőrzések alkalmával a járőrök, valamint a polgárőrök is megfelelően átláthatják a területet. Emellett fontos, hogy az épület nyílászárói is alaposan be legyenek zárva, s jó állapotban legyenek.

Azonnal szólni kell, ha bűnözők jártak a házban

A rendőrség arra kéri az embereket, hogy ha mégis betörtek hozzájuk, azt minél hamarabb jelezzék a legközelebbi rendőrkapitányságon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: police.hu.)