Ugyan bemenni be tudott, a kijövetellel azonban már gondok akadtak, így segíteni kellett neki. Végül sikerült kiemelni a gyereket, akinek a haja szála sem görbült.

A lánglovagok szedték ki

Eltévedt az emlékmű oszlopai között, bent rekedt és nem tudott kijönni egy kisfiú szombat délután Budapesten, az Ötvenhatosok terén – közölte Facebook-oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Melyik irányból jöttél be?

A fővárosi hivatásos tűzoltók mentőkötél segítségével föntről kiemelték a megszeppent gyermeket, aki a sikeres szabadulás után egy kicsit a tűzoltóautóval is megismerkedhetett. A mentés elején a Dani névre hallgató kisfiútól azt szerette volna megtudni a tűzoltó, hogy vajon melyik irányból jöhetett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A teteje felől próbálkoztak

Ezt követően tettek egy kísérletet, hát ha ki tud találni, de a jelek szerint nem talált ki, mivel a következő pillanatban már azon ment a tanakodás, hogy miként lehetne a teteje felől megközelíteni a fiút. A srác egyáltalán nem tűnt zavartnak, nyugodtan várta a segítséget.

Határozott igen

Végül arra jutottak, hogy egy kötéllel megkötik és felhúzzák a farudak közt. Az egyik tűzoltó létrán felmászott az emlékmű tetejére, kollégája pedig lentről irányította, merre kell keresni. „Hallasz minket?” – kérdezte az egyik tűzoltó Danitól. Egy gyors és határozott igen volt a válasz.

Küzdelem a kötéllel

„Az lesz, hogy leengedünk egy kötelet Neked, abba bele kéne bújni” – mondta az egyik tűzoltó. Az oszlopok aljában lévő társa pedig jelezte neki, hogy mivel a résen átfér a keze, ezért ő maga is rá tudja adni. „Kösd meg, ereszd le, én meg belebújtatom” – alakult ki a végleges megoldás.

Segítség a résen keresztül

Mindenesetre azért figyelmeztette, hogy jó szűkre kellene kötni a kötelet. „Nézzük meg első körben, hogy ebbe belemegy-e a fejed”. Ezzel a mondattal adta be az egyik tűzoltó Daninak a megkötött kötelet. Pár pillanattal később már az látható, ahogy egyik, majd másik lábbal bebújik a kötelébe.

Az utolsó mozzanatok

„Nagyon vagány vagy… itt ide dugd be a lábad… gyere ide, nem harapok” – hangzott a kérés, miközben a tűzoltó a lyukon benyúlva segített a gyereknek belebújni a kötélbe. Később aztán kiderült, hogy a fiú a feje is belefért, így minden készen állt a kiemeléshez.

Indulás felfelé

A kiemelés előtt még egyszer körbetekerték Danit. „Kicsit szűk, ne izgulj” – mondta a tűzoltó, miközben a szűk résen benyúlva igyekezett a gyerekre ráfűzni a kötelet. Semmi baj, ne izguljál, mi sem izgulunk – bíztatta. Végül nagy nehezen sikerült megfordulnia, majd elkezdték felfelé húzni.

Megnézhette a tűzoltóautót is

Miután sikerült kiemelni, hangos tapsot lehetett hallani – vélhetően a téren lévők voltak azok, akik figyelték a műveletet. Így nem maradt más hátra, mint megnézni a tűzoltóautót. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A videó itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk ebből a videóból származik.)