Gátlástalanul, lesből támadta meg az idős asszonyt, majd bezárta a fürdőszobába és megkötözve magára hagyta. Azóta már több betörés is volt a településen.

Nem találják a rendőrök

Lassan egy éve nem találják azt az elvetemült bűnözőt, aki brutálisan kirabolt egy idős asszonyt a Borsod-Abaúj Zemplén vármegyei Bodrogkisfaludon – hangzott el a TV2 Tények című műsorában, szombat este. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Térképen a település

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Állítólag ütötte is

A rabló megvárta, amíg az asszony kikíséri az unokáját és a lányát, majd lesből rátámadt. Bevonszolta a ház fürdőszobájába, összekötözte, majd kirámolta a házat. „Becsukta a kaput, a hátsó bejáraton ment volna be és az illető meglökte az Éva nénit, és állítólag ütötte is” – fogalmazott az egyik szomszéd.

Valakinél a fürdőszobán keresztül hatolt be

Végül 100 ezer forintot talált, azzal menekült el. A helyiek pedig azóta rettegnek és félnek, hogy a rabló még mindig a faluban van. Azóta több betörés is volt a településen. A már idézett szomszéd azt mondta, hogy nála a fürdőszobaablakon hatoltak be ismeretelenek.

Ez volt a szerencséje

„Az volt a szerencse, hogy a különálló szobában feküdtem… a zajra felébredtem, hogy valaki…. azt hittem, hogy az ablakot azért veri a szél, veri és közben azon másztak be” – mondta. A rendőrség most félmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel.

Itt lehet jelentkezni

„A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatosan információval rendelkezik, hívja a vármegye tevékenységirányítási központját, vagy a rendőrség segélyhívó telefonszámát, illetve az ingyenesen hívható telefontanúk zöld számát” – nyilatkozta Varga Rudolf szóvivő.

Elakadhatott a nyomozás

Ez annak fizethető ki, aki érdemi információt tud szolgáltatni a kötözős rablóról. Nyomravezetői díjat általában akkor szoktak kitűzni, ha a nyomozás valamiért megreked, s esetleg akadhatnak olyanok, akik tudnak valamit a bűncselekményről, csak eddig nem jelentkeztek a hatóságoknál.

Rablásért és körözött személyért is fizetnek

A rendőrség honlapján jelenleg is több ügyben tűztek ki nyomravezetői díjat. Egy idén márciusi, Nagykanizsán történt fegyveres rablási kísérlet elkövetője egymillió forintot ér, de kétmillió forintot fizetnek annak, aki elárulja, hol van az embercsempészés, valamint hivatali visszaélés bűntett elkövetése miatt körözött 39 éves Bartos Nándor.

Csak közvetlen információ játszik

Ezen díjak akkor fizethetők ki, ha közvetlenül segítik az elkövető elfogását. A rendőrség szükség esetén megteszi az érintett személy védelmét, az adatokat pedig bizalmasan kezeli. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünkön Bodrogkisfalud látható. Fotó: Google Maps/Csiszér Dezső).