Máthé Krisztoferről többször írtunk már itt a Kékvillogó oldalán is. Ő az a fiatalember, aki kicsivel több mint négy éve súlyos balesetet szenvedett Várpalotán, amikor is egy rendezvény során kizuhant a meghibásodott és szétesett kalapácshintából.

Kis híján szörnyethalt

Krisztofer a géptől 15 méterre zuhant, és kis híján szörnyethalt. A fiú 460 nap után, 2018 decemberében térhetett haza a családjához, ahol a szerettei körében elképesztő gyorsasággal indult meg a felépülése. Pedig az orvosok kezdetben esélyt sem adtak arra, hogy életben marad, de Krisztofer rácáfolt mindenkire. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem várt segítség érkezett

A fiúnak már a beszéde is javul, bár még most is, több mint négy év elteltével nagyon távol van a teljes felépüléstől. A segítséget azonban megkapja, a legtöbbet talán a szegedi rehabilitációs intézménytől, ahol folyamatosan fejlesztik, írja a Blikk. A kezelések azonban nagyon sokba kerülnek, amit a család önerőből képtelen lenne finanszírozni. Támogatást viszont már több helyről kaptak, sőt a napokban nem várt helyről érkezett a segítség.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kapcsolódó:

Bűnözők támogatják a gyógyulását

Dr. Unti Roland jogász ugyanis jelenleg három olyan embert is képvisel, akik ellen kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt indult eljárás, írja a lap. A három férfi a fiatal jogászon keresztül hallott Krisztofer történetéről, és úgy döntöttek, szeretnék őt anyagilag támogatni. Dr. Unti Roland egyébként már korábban is segített a családnak, ugyanis többek között nekik köszönhetően sikerült házhoz jutniuk Gógánfán még tavaly.

Első bűntényesek

A segítséget nyújtók egyike Balázs, aki jelen pillanatban is letartóztatásban van, a másik két személy, Zoltán és Bendegúz viszont egyelőre még szabadon. A három férfiban az a közös, hogy mind első bűntényesek, vagyis korábban még sosem kerültek bajba, illetve mindhárman 100-100 ezer forinttal támogatják Krisztofer további fejlődését, felépülését.

„Szeretnénk bebizonyítani, hogy nem börtönbe való emberek vagyunk”

„Nagyon megérintett Krisztofer története, ezért is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy eljuthasson a rehabilitációra, ami sokat segíthet az állapotán. Szeretnénk bebizonyítani azt is, hogy nem börtönbe való emberek vagyunk” – mondta Zoltán a Blikknek, aki személyesen is találkozott a most 22 éves Krisztoferrel, sőt még egy ajándékkosarat is vitt neki.

Megbánták tettüket

A három férfi, akik most segítettek Krisztofernek már nagyon megbánták, hogy rossz útra tértek, és minden erejükkel azon vannak, hogy helyrehozzák a hibájukat, amiért egyébként akár letöltendő börtönt is kaphatnak. Nem úgy, mint a Krisztofer balesetéért felelős emberek, akik feltehetően felfüggesztett börtönnel megússzák majd.

Hálás a család

Krisztofer családja egyébként nagyon hálás a segítségért, a Blikknek az anyuka azt mondta: ” Örülünk annak, hogy vannak olyan emberek, akik ugyan tudják, hogy rosszat cselekedtek, de jóvá akarják tenni azt. Le a kalappal előttük, mivel elindultak egy jobb úton. Tisztelem és becsülöm ezért őket. Sajnos, magunktól nem tudtuk volna kifizetni a rehabilitációs kezelést. Hálás vagyok nekik, hogy támogatják Krisztofert gyógyulását”

Krisztofer fejlődése

Krisztofer fejlődése amúgy jól halad, bár tökéletesen máig nem tudja kifejezni magát, illetve a baleset előtti időből abszolút nincsenek emlékeit. ” Ami pozitívum, hogy egyre több olyan mozdulatot, gesztust veszek észre rajta, amik korábban is jellemzőek voltak rá.” – mondta a lapnak az édesanya. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Krisztofer és az édesanyja – Forrás: YouTube