Itt a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk arról a döbbenetes balesetről, amely még október 20-án történt az M1-esen autópályán, s melynek során a megtorpanó kocsisorba gyakorlatilag fékezés nélkül becsapódott egy személyautó. A száguldó sofőr három személyautót tört össze, az egyik vétlen autós pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Lébény térségben történt

A Magyar Közút által közzétett felvételeken jól látszik, hogy M1-es autópálya 142-es kilométerszelvényének környékén, Lébény térségében korlátozásokkal járó aszfaltozási munkák miatt megtorpant a kocsisor. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fékezés nélkül

A közlekedők többsége észlelte is a figyelmeztetéseket, ezért lassítottak, továbbá szinte mindenki használta vészvillogót, hogy figyelmeztesse a mögötte érkezőket, azonban egy autós ezt figyelmen kívül hagyta és gyakorlatilag fékezés nélkül rohant bele az előtte álló kocsisorba.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy terepjáró még el tudott menekülni

A felvételen jól látszik, hogy a belső sávban feltűnik egy fehér terepjáró, ami szintén lassít és vészvillogót használ, azonban a mögötte érkező román rendszámú piros kombi ezt mintha nem venné észre és fékezés nélkül száguld a kocsisor felé. A terepjárós hamar felmérte a helyzetet és gyorsan el tudott kvázi menekülni a belső sávba, ám a kombi hatalmas erővel csattant az előtte várakozó kocsisorba.

Megszólalt a sofőr

Az Audi típusú terepjárót vezető sofőr egyébként a baleset után egy reggeli műsorban beszélt a történtekről, ahol elmondta, már 5 kilométerrel korábban ki volt írva a tájékoztató táblákon, hogy torlódás van, előre készült arra a pillanatra, amikor meg kell állni. A sofőr saját bevallása szerint épp arról beszélt az autóban ülő, Szeged és Budapest között gyakran közlekedő húszéves lányának, hogy ilyen helyzetekben mindig nézze a tükröt, és nagy követési távolságot tartva próbálja visszalassítani a forgalmat.

Ez is érdekelhet:

Ösztönösen cselekedett

A fékezés nélkül érkező kombit is észlelte a tükörben az Audi vezetője, a második pillantásnál már olyan közel volt, hogy szinte csak a hűtőrácsát látta. Ösztönösen próbálta az út széle felé kormányozni az autót, figyelve a mellette érkező autót is.

Az egyik autós súlyosan megsérült

Az autós összesen három másik járművet tört össze, ráadásul a becsapódás ereje akkora volt, hogy az az autó, aminek először ment neki, a feje tetejére állt. A balesetet követően sokan egyből a szerencsétlenül járt autósok segítségére siettek, a felborult autót felállították, ami szinte a felismerhetetlenségig összeroncsolódott. A fehér Thalia sofőrje azonban súlyosan megsérült, őt a katasztrófavédelem munkatársai szabadították ki. A bal karját több helyen össze kellett varrni. A férfi kedden engedték ki a kórházból, a baleset kapcsán pedig így nyilatkozott a Telexnek:

Teljesen elborzadt

„Lassan átsoroltam a belsőbe. Ez az utolsó emlékképem. A következő, hogy fekszem a felfordult autóban, tiszta vér a kezem, s egy férfit látok. Kérdeztem tőle: mi történt? Mondta, hogy baleset. Kérdeztem: az én hibámból? Azt válaszolta: nem, belém hajtottak. Ezután ismét elveszítettem az eszméletemet” – mesélte a férfi, hozzátéve: amikor meglátta a balesetről készült videót, teljesen elborzadt.

Felvétel a sokkoló balesetről:

Az autó totálkárosra tört

Ugyan a férfinak hatalmas szerencséje volt, hogy túlélte a balesetet, az autója sajnos totálkárosra tört, ráadásul a történtek annyira sokkolták, hogy nem tudja, a közeljövőben mer-e majd autóba ülni. „A rendőrök még nem, de a cégtől már kerestek telefonon, jobbulást kívánva, ami jól esett. A lényeg most az, hogy megúsztam, s másfél hét után végre hazaengedtek a kórházból.” – mondta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Magyar Közút videorészlet