Balkovics Sárit hét évvel ezelőtt gázolta el egy autós, miközben az akkor negyedikes gimnazista lány a zebrán akart átkelni. Sári az elmúlt hét évet éber kómában töltötte, szülei gondozták sződligeti otthonukban. A lány 2 hete azonban végleg elaludt.

Zebrán ütötték el

Balkovics Sári 24 évet élt, sorsa hét évvel ezelőtt végleg megpecsételődött. A lányt még 2016-ban ütötte el egy autós az egyik alsógödi zebránál, ahol a lány át akart kelni. Sári olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az orvosok a szülőket a legrosszabbra készítették fel – írta a BudaPestkörnyéke.hu

Szülei ápolták

Sári agysérülést szenvedett, rengeteget műtötték, de az éber kómánál feljebb nem juthatott. „Otthon ápolták a szülők, leírhatatlan fájdalommal és lehetetlen erővel még akkor is, ha voltak pillanatok, amikor ők, a földöntúli ragaszkodású emberek is megrogytak a tehertől” – írta a Ókovács Szilveszter Facebook oldalán.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy évig volt kórházban

Bár Sárit végül egy év után hazaengedték, soha többé nem lehetett már az a tervekkel teli fiatal lány, aki azelőtt volt. A Magyar Állami Operaház főigazgatója megható posztjában mesélt a drámai részletekről, mivel jól ismeri a családot.

Imádkozott érte

„Bár többféle segítséghullám is elindult, ami a közösséget összekovácsolta, a gyönyörű tinilány életét sajnos nem lehetett megmenteni. Évekig, míg a legkisebbet altattam, imádkoztunk Sáriért — talán 300 méter lehet a két ház között”.

Összefogás Sáriért

„Eleinte a csodás gyógyulásért, később inkább a békés elindulásért. De hét év, 2500 nehéz nap nagy idő, már rég nem altatom a kislányunkat, az imák is elkoptak. Csak a szenvedés maradt a Balkovics család vállán” – írta a Sződligeten élő főigazgató.

Mesekönyvet írt az édesapa

Sárit szülei lányukat a legnagyobb szeretettel gondozták, ettől az odaadástól pedig idáig, hét éven át tartott a két világ határán billegő lány élete. „Sári szüleiből rejtett képességeket is előcsalogatott a Sári gondozásával töltött idő. Sári édesapja mesekönyvet írt, melyet édesanyja illusztrált” – írta Ókovács Szilveszter.

„Végre átélt a zebrán”

Sári sokat szenvedett teste néhány hete jelezte, hogy végleges búcsúra készül, így is lett. Temetése másnapján, a sződligeti római katolikus templomban tartották a gyászmisét. „Mert fájdalmas az elválás mindig, de – ahogy édesanyja írta – Sári végre átért azon a zebrán, az örökkévalóságba”.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció