Hat év után megkapta végre a meggyilkolt VV Fanni pénzének nagy részét az édesanyja. Az egykori Való Világ-szereplő tragikus halála előtt kivette a bankból közel ötmilliónyi spórolt pénzét, majd elrejtette a bérelt lakásában. A család a lány autóját is átvehette, de új forgalmi engedélyt most csak Fanni nevére lehetne kiállítani, mert a halottá nyilvánítása hivatalosan még nem történt meg.

Húsz évig a börtönben

A Kékvillogó.hu írt arról a nyáron, hogy másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla is bűnösnek találta VV Fanni gyilkosát. Büntetésének időtartamát azonban enyhítette, B. Lászlónak 20 évet kell börtönben töltenie. A férfi rezzenéstelen arccal fogadta az ítélethirdetést. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hat éve keresik a lányt

Mint ismert 2017-ben a 24 éves lány a lakásán találkozott B. Lászlóval, aki a vád szerint azzal a céllal érkezett oda, hogy pénzhez jusson. Fanni utoljára a társasház mélygarázsa kamerájának felvételén volt látható ájultan, a feltételezett gyilkosa karjaiban. A vádlott bérelt kocsijában DNS-mintát és Fanni vérét is megtalálta a rendőrség, ám B. László mindvégig állította: ő valóban elvitte az ájult lányt, de nem ölte meg, hanem átadta egy ismeretlen személynek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A bíróság nem hitt a vádlottnak

A bíróság nem igazán hitte el ezt a történetet, és B.-t első fokon 25 évre ítélték. Akkor a vádlott enyhítésért, az ügyészség súlyosításért fellebbezett. B. László másodfokon végül 20 évet kapott.

Nyoma veszett a lánynak

Ahogy arról néhány napja a Kékvillogó.hu is írt, Novozánszky Fanni 2017 novemberében tűnt el a budapesti, Marina parti lakásából. Az utolsó személyt, aki látta, B. Lászlót pedig egy héttel később fogták el a rendőrök, miután minden nyom hozzá vezetett. A vád szerint a lányt B. László a pénzéért megölte, és bérelt kocsijában rejtegette, majd a Dunába dobta, ahol nyoma veszett és azóta sem került elő a teste.

Nem tudni, hogyan végzett vele

Beszámoltunk róla, hogy az örömlányként dolgozó korábbi valóságshow-szereplőt a hirdetésben lévő számán hívta fel B. László. A férfit 2017. november 20-án fogadta a lakásán a fiatal lány a 13. kerületi Marina-parton. B. László azonban támadólag lépett fel a nővel szemben, azért, hogy megszerezze a pénzt. Fanni a helyszínen életét veszítette, a férfi máig ismeretlen módon ölte meg.

Holttest nélkül is elítélték

A tavalyi első fokon ítéletet mondó Fővárosi Ítélőtábla a gyanúsítottat holttest nélkül is életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte. A védelem fellebbezett, most pedig szerdán, május 17-én megszületik a végső döntés, és a lányt halottá tudják nyilvánítani, ami azért is fontos, hogy a család érzelmi- és racionális szempontjaiból nézve is pont kerülhet az ügy végére.

Megkapták a szülők Fanni pénzét

Hat év után megkapta végre a meggyilkolt VV Fanni pénzének nagy részét az édesanyja, Katalin. Az egykori Való Világ-szereplő tragikus halála előtt kivette a bankból közel ötmilliónyi spórolt pénzét, majd eldugta bérelt lakásában. A pénz a nyomozás első óráiban került elő, a hatóság pedig – a szabályok szerint – bűnjelként lefoglalta.

Megkapták az autót is

A pénz svájci frank-részét akkor utalják majd át a szülőknek, ha nyitnak egy ehhez szükséges számlát. A család megkapta Fanni autóját is, használni mégsem tudják a kocsit. A jármű forgalmi engedélye abban a retikülben volt, amelyet a lány gyilkosa eltüntetett. Az okmány nélkül azonban a kocsi használhatatlan.

Csak a halottá nyilvánítás után

„Új forgalmit jelenleg csak Fanni nevére lehetne kiállítani, hiszen a halottá nyilvánítása hivatalosan még nem történt meg. Amennyiben egy polgári peres eljárásban ez megtörténik és kiállítják a halotti anyakönyvi kivonatot, akkor a közjegyző kiadja Fanni értékeit a családjának. Ekkor tudnak majd Katalinék új forgalmi engedélyt csináltatni – mondta a Blikknek Lichy József ügyvéd. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: VV Fanni. fotó: RTL