Kis híján tragédiával végződött egy előzés a Békés vármegyei Vésztő külterületén. Egy autós egy mezőgazdasági vontató elé akart kerülni, de a manőver közben a folyóba csúszott.

Előzésbe fogott az autós

Vésztő külterületén csütörtökön 11 óra előtt néhány perccel egy autós előzni akart egy mezőgazdasági vontatót, amely már megkezdte a balra kanyarodást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A folyóba csúszott

A két jármű nem ütközött össze, de a személygépkocsi letért az útról és a Holt-Körösbe csúszott.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Súlyosan megsérült a sofőr

A balesetben az autó vezetője és utasa is nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett – adta hírül a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

KÉP

Fotó: Katasztrófavédelem

A folyóba vezettek a nyomok  

Január 9-én, hétfőn egy gátőr szólt a rendőröknek, hogy furcsa nyomokat észlelt. A Tisztaberek közelében található Túr folyó feletti híd lábánál egy autó keréknyomaira bukkant, amik egyenesen a folyóba vezettek. 

Átvizsgálták a kérdéses szakaszt

A rendőrök a helyszínre mentek, majd valószínűsítették, hogy a nyomok alapján egy jármű a folyóba hajthatott. Ezután két egyesület búvárjai fésülték át a folyószakaszt. A feltárásban a Felső Tisza Vidéki Búvár és Mentőegyesület és a Csengeri Szent Flórián Tűzoltó és Vízimentő Egyesület tagjai vettek részt.

Megtalálták az autót

Nem telt el sok idő, a búvárok máris találtak a folyóban egy elmerült autót. Miután kiemelték a gépkocsit, az utastérben megtalálták a sofőr holttestét. Időközben kiderült, a családtagjai korábban bejelentették a rendőrségen, hogy eltűnt.

Így történhetett a tragédia

A 62 éves férfi január 8-án délután Sonkád felől tarthatott Tisztaberekre. Azt nem lehet tudni, hogy miért, de nem megfelelő szögben kanyarodott rá a hídra. A kocsi a védőgátról lehajtva elmerült a Túr folyóban. 

Árokba csapódott a Renault

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy a balatonboglári tűzoltók kedden este kapták a riasztást. Az első információk arról szóltak, hogy a 170-es kilométerszelvényénél egy személygépkocsi a szalagkorláton keresztül a körülbelül 10 méter mély árokba csapódott és fejtetőn landolt. A kocsiban 5 fő utazott és szerencsére mindenki ki tudott jutni a roncsból. A viszgálatok kiderítették, hogy egy fő súlyos, egy pedig könnyű sérülést szenvedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotók: Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Szeghalom HTP