15 év után szabadult a börtönből P. Henriett gyilkosa. Muki 2006-ban kegyetlenül végzett 18 éves lánnyal. A makóiak félnek, egyesek az utcára sem mernek kimenni, amióta tudják, hogy egy gyilkos él köztük. A férfit rokonai bujtatják.

Megölte P. Henriettát

Mint azt a Kékvillogó.hu is megírta, 2021 nyarán szabadul a Muki néven emlegetett K. András, aki 2006-ban megölte a 18 éves P. Henriettát. Miután a lányt megerőszakolta és megkötözte, visszament Makóra, elkérte egy ismerőse robogóját, és másfél liter benzint vásárolt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kegyetlenül elbánt a lánnyal

A benzint később a lányra öntötte, öngyújtójával meggyújtotta, aztán magára hagyta. K. András 15 évet kapott, miután a bűncselekmény elkövetésekor csak 16 éves volt, így megúszta az életfogytiglant. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A maximális büntetést kapta

Muki tettéért a maximum büntetést kapta, ami az életkora miatt kiszabható volt rá. Ez járt le most és a napokban visszatért Makóra.

A rokonok bujtatják

A szülői ház, ahonnan elvitték, már csak egy romhalmaz, oda nem tudott menni. Bár az anyja időközben meghalt, több rokona is él a Makó Honvéd településrészén. A Blikk szerint ők bujtatjáka börtönből szabadult Mukit. De senki sem vállalja, hogy nála van, az egyik rokon a másikra mutogat.

Segítenek neki

„Valóban szabadult, mi pedig segítünk neki amiben tudunk. Őt ne merjék keresni, mert különben baj lesz! Joga van a nyugodt élethez, aki ebben zavarja, feljelentjük” – fenyegetőzött a gyilkos közvetlen hozzátartozója.

Külföldre akar menni

„Nagyon megváltozott a börtönben. Csendes és nyugodt lett, már nem hőbörög mindenért. Azt tudja, hogy itt ezzel a névvel nincs jövője, külföldön kezd új életet. Nagyon furcsa neki a mostani világ, még csak nagyokat pislog és tanulja a dolgokat. Azt mondta, hogy rendes ember akar lenni, soha többé semmi balhéja nem lesz. Bulit nem tartottunk amikor szabadult, ő nem akart – árulta el suttogva a rokon” – mondta egy másik rokon.

Félnek kimenni az utcára

Az egyik környékbeli azt mondta, ők egyáltalán nem örülnek annak, hogy Muki kiszabadult a börtönből. Hétfő óta az utcára is alig mernek kimenni. „Nem hiszek benne, hogy valaki, aki ekkora gaztettet hajtott végre megváltozott volna. Ez lehetetlenség” – mondta az egyik helyi férfi.

Ilyen emberekből lesz a sorozatgyilkos

K. Andrásnak végzettsége nincs, 14 évesen, amikor börtönbe került, még alsó osztályba járt. A Kékvillogó.hu korábban úgy értesült, Mukit „égető” becenévvel illették a börtönben. Börtönpszichológusa azt mondta róla, az ilyen személyiségű emberekből lesz sorozatgyilkos. P. Henrietta gyilkosa megbánást állítólag soha nem tanúsított, sőt, kicsit büszke is volt a tettére, és élvezte az ölést.

Hallani lehetett az üvöltését

K. Andrással eleinte a börtönben is problémák voltak, gyenge fizikuma – és minden bizonnyal az elkövetett gyilkosság – miatt pedig sokszor bele is kötöttek a rabtársak. Információink szerint az első időkben valóban „kapott rendesen”, nem egyszer lehetett hallani az üvöltését a börtönben. Szexuálisan is bántalmazhatták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A nagymama mai napig gyászol

Korábban írtunk arról, hogy Heni nagymamája, unokája halála óta nem tudja feldolgoznia tragédiát. Hetente többször kimegy a temetőbe. Heni szülei a tragédia óta pedig elváltak. Az idős asszony nemrég nyilatkozott, ide kattintva tudod elérni a cikket.

Kiemelt kép: Muki – Forrás: MTI