A szigorúan titkosított nyomozás során már egy tucat gyanúsítottat hallgattak ki, és a győri rendőrkapitány mellett újabb gyanúsítottat tartóztattak le. A bennfentesek szerint akár az Audi gyárig és a volt győri polgármesterig, Borkai Zsoltig nyúlhatnak a szálak.

Lekapcsolták a főkapitányt

Letartóztatták a köztiszteletben álló győri rendőrkapitányt. A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség és a Győri Törvényszék Katonai Tanácsa elrendelte V. Attila letartóztatását. A bíróság titkosított eljárásban hozta meg a döntést, az ügy részleteiről nem nyilatkozhatnak. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Az irodájában bilincselték meg

Az ezredest a kollégái szeme láttára bilincselték meg a saját irodájában, a kapitány széfjéből pedig, úgy tudni bizonyítékokat foglaltak le. Az eset még szeptemberben történt, de a győri rendőrkapitány ma is letartóztatásban van.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Titkos nyomozás

A szigorúan titkosított nyomozás során már 12 személyt hallgattak ki gyanúsítottként, és az év eleje óta egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak: ő állítólag egy szintén magas rangú, évek óta nyugalmazott rendőr – írja a Telex.

Visszavonták a kinnevezését

Mivel a nyomozás titkos, máig nem tudni, miért vették őrizetbe és tartóztatták le V. Attilát, akitől a letartóztatását követően az országos rendőrfőkapitány visszavonta a győri rendőrkapitányi vezetői kinevezését. Akkoriban a Központi Nyomozó Főügyészség annyit közölt, hogy a nyomozó ügyészek hivatali bűncselekmények gyanúja miatt nyomoznak.

Újabb rendőrt tartóztattak le

A portál úgy tudja, hogy idén év elején hasonló kényszerintézkedés alá vontak ugyanebben az ügyben egy másik magas rangú győri rendőrt, aki évekkel ezelőtt nyugállományba vonult. A lap az is írja, hogy a bűncselekmények együttese többrétű, bonyolult, és a kör is bővülhet a következő hónapokban. 

Hivatali visszaélés

Felmerülhetett például többször a hivatali visszaélés gyanúja, amit megvalósíthat valaki például egy szívesség törvénytelen teljesítésével is. A szigorú titkosítás miatt pedig azt is büntethetik, ha az egyik gyanúsított beszél a másikkal az őket nem érintő gyanúpontról.

Audis földek

A Blikk tavaly azt az információt kapta, hogy a győri kapitány jóban volt a város korábbi polgármesterével, Borkai Zsolttal, és feltételezhetően az úgynevezett audis földekkel kapcsolatos,csalás ügyében indult nyomozás során élhetett vissza a hivatali hatalmával.

7 milliárd forint

A gyanú szerint a német autógyár győri logisztikai központjának megépítése előtt az egykori városvezető baráti köréből, a “jól értesültek” megvásárolták az Audi által kiszemelt földterületeket, amit pár hónap múlva közel ötszörös haszonnal, 7 milliárd forintért értékesítettek a német vevőnek. 

Lezárt nyomozás

A szántóföldeket csak a megvételük után minősítette át ipari területté a város, de azzal védekeztek, miszerint mindenki által nyilvánvaló volt, hogy egy ipari park közvetlen közelében levő földterületnek mi lehet majd a sorsa. A rendőrség 2022-ben fejezte be a vizsgálatot, amelynek során nem találtak bizonyítékot arra, hogy az ügyben bárki is megszegte volna hivatali kötelességét. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció