A Balassagyarmati Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat egy 32 éves férfivel szemben, aki kutyáit nem látta el megfelelően, ezzel kishíján halálukhoz vezető megbetegedésüket okozva.

Láncra verte

A vád szerint a férfi a nőstény kutyát és annak kölykét kedvtelésből tartotta egy nógrádi kis településen lévő otthonának udvarán. A vádlott 2020 decemberében az akkor 14-16 hónapos anya kutyát egy alig egy méter hosszúságú lánccal kötötte ki egy betonoszlophoz, neki sem vizet, sem ételt, de még fedett helyet sem biztosított. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

Csepeli állatkínzókra csapott le a rendőrség, kecske, disznó és lótetemeket is találtak

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az oltásokat sem kapták meg

A pár hetes kölyökkutya sorsa sem volt jobb, ő sem kapott megfelelő ellátást, egyik állatban sem volt chip, de a kötelező oltásokat sem kapták meg, és az előírt féreghajtást sem végezte el rajtuk gazdájuk.

Bélgyulladást kaptak

A nem megfelelő bánásmód következtében az ebek legyengültek, alultápláltak, bélférgesek lettek és bélgyulladásban szenvedtek.

Segítettek rajtuk

Az állatokat végül állatvédők mentették ki a férfitől, ha erre nem kerül sor, néhány héten belül elpusztultak volna.

Nem egyedi eset

A Kékvillogó.hu hírportál is beszámolt róla, hogy egy Barcs közeli faluban élő férfi a kb. 6 éves sérült kutyáját nem vitte el állatorvoshoz, hanem inkább kikötötte az állatot az erdőbe. A kezeletlen seb emiatt még csúnyábban elfertőződött, de ez nem érdekelte a gazdit. A kutya végül sok napnyi szenvedés után elpusztult.

Börtönbe küldenék őt is

Az ügyészség azt indítványozta a Barcsi Járásbíróság felé, hogy amennyiben a büntetett előéletű férfi az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét, akkor őt ítéljék 1 év 7 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kapcsolódó:

Börtönre ítélték a veszprémi állatkínzót, aki “tudatlansága” miatt nem adott enni a kutyájának

Kiemelt kép: Illusztráció