Egy felelőtlen, szabálytalan előzés okozta azt a hármas karambolt, amelyben két ember halt meg az M9-es autóúton, Szekszárd közelében. A brutális balesetben egy 48 éves férfi és egy vele utazó 18 éves fiatalember vesztette életét. 

Nem tudta befejezni az előzést

Egy autós szerdán 17 óra körül közlekedett Szekszárd felől az 51-es út irányába, amikor az M9-es autóút 3-as kilométerszelvényében egy előtte haladó kocsi előzésébe kezdett. A manővert nem tudta befejezni, összeütközött egy szemből érkező, szabályosan közlekedő személyautóval, amiről visszacsapódott a megelőzött autónak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ketten a helyszínen meghaltak

A három autóban összesen öt férfi utazott. A balesetet okozó autóban ülők közül ketten a helyszínen életüket vesztették, a jobb első ülésen utazó férfi pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Az 51-es út irányából érkező sofőr könnyebben sérült, míg az előzött kocsit vezető férfi nem sérült meg. A két vétlen használta a biztonsági övet – írta a teol.hu hírportál.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Soha nem volt jogosítványa

Az előzést megkezdő autóban három férfi utazott, és egyikük sem használta a biztonsági övet. A sofőr annak ellenére is vezetett, hogy soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel, és többször is eltiltották már korábban

Eljárás indult

A rendőrség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indított eljárást, a feljelentett személy pedig szabálytalan előzést megkezdő férfi.

Alig fél nap alatt

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy alig 12 óra leforgása alatt két alkalommal is tragikus kimenetelű közúti balesetről kaptak értesítést a hatóságok a 6-os főútról a hétvégén. Az első baleset szombaton 17 óra 10 perckor történt Dunakömlőd és Dunaföldvár között, ahol két autó ütközött össze ismeretlen indokból és körülménye között. 

Hajnalban gyalogost gázoltak

A karambol olyan súlyos volt, hogy az egyik sofőr a helyszínen életét vesztette, többen pedig megsérültek. Sajnos ezt követően, kora hajnalban, 3 óra 15 perc körül a 6-os számú főút 77-es kilométerszelvényében, Kisapostag térségében ismét halálos baleset történt: ekkor egy személyautó egy gyalogost gázolt el, aki a helyszínen életét vesztette.

Ketten életüket vesztették

Ahogy írtunk róla, baleset történt augusztus 31-én 12 óra 40 perc körüli időben a 6-os számú főúton Dunaföldvár térségében. A 84-es kilométerszelvényben egy teherautó és egy személyautó ütközött össze eddig tisztázatlan körülmények között. A balesetben két személy a helyszínen elhunyt

Személygépkocsi és kamion ütközött

Közlekedési baleset történt 2023. augusztus 18-án, 15 óra körüli időben, az M80-as számú autóút 162-es kilométerszelvényében, Körmend térségében. A rendelkezésre álló adatok alapján – eddig tisztázatlan körülmények között – egy személygépkocsi és egy kamion ütközött össze. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: MTI