Friss hírek érkeztek arról a kisgyerekről, aki az iskolában lett rosszul és mentőhelikopter vitte kórházba. A helyszínről származó információk szerint a fiú futás közben esett össze az udvaron, de szerencsére gyorsan jött a segítség.

Rosszul lett egy kisgyerek

A Kékvillogó.hu adott hírt arról, hogy rosszul lett egy első osztályos kisgyerek a fertőszentmiklósi általános iskolában és mentőhelikopter érkezett hozzá. Szerencsére gyorsan jött a segítség, a helyszínre érkezők mindent megtettek azért, hogy ne történjen tragédia. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gyorsan érkezett a defibrillátor

Az iskola azonnal értesítette a mentőket, amikor rosszul lett a kisgyerek, a szomszédos művelődési ház munkatársa pedig azonnal vitte a defibrillátort. Időközben megérkeztek a mentők, akik átvették a kisfiú ellátását.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Futás közben esett össze

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a kisfiú futás közben esett össze egy udvaron. A gyereket állapotának stabilizálása után életveszélyes állapotban vitték egy budapesti kórházba. Meg nem erősített hírek szerint már jobban van. A gyerekorvosok szerint egy 6-7 éves kisgyereknél általában veleszületett rendellenesség okozhat ilyen váratlan rosszullétet.

Megállt a szíve a tornaórán

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról a 7. osztályos diákról, akinek a szíve minden előzmény nélkül megállt tornaóra közben. A salgótarjáni Dávidot azonnal kórházba szállították mentőhelikopterrel és azóta is az intézményben kezelik. Bár azóta sem tudni, miért állt meg a szíve, oxigénhiányt és visszafordíthatatlan agykárosodást állapítottak meg a gyermeknél. 

Nem igazán bíztak a felépülésében

A kisfiú édesanyja a baleset óta a napjait gyermeke mellett tölti a kórházban, sokan kérdezik tőle, hogy mivel tudnának segíteni, de ő leginkább csak fohászra biztatja őket, mert Dávid felépülésében nem igazán bíztak az orvosok.

Végre megszólalt!

Az édesanya később rendkívüli, örömteli hírekről tudott beszámolni, Dávid ugyanis végre megszólalt! Valóságos csodának tudható be, ami történt.

Jó a kedve

„Az első két szót kimondta Dávid. Igaz, hogy azt, hogy „fáj” és azt, hogy „nem”, de kimondta. Mi örültünk és jót nevetett ő is, nagyon jó kedvű egyébként! Mondtam neki, hogy nagyon szeretlek és mondta kétszer, hogy én is, pénteken pedig már reggel köszönt is, hogy szia” – idézte fel a történteket a gyermek anyukája a Ripostnak.

Megkapta a pacemakert

Nem csak szavak hagyják el a gyermek száját, de egyértelmű fejlődések is láthatók nála, sőt megkapta a pacemakert, hogy elkerüljön minden további szívproblémát. 

Rengeteg fejlesztés kell neki

„A műtét nagyon jól ment, egy nagyon szuper kórházban. Onnan már átkerültünk a rehabilitációs intézetbe, és elkezdtük a rehabot. Dávid nagyon ügyes és erős, igaz rengeteg fejlesztés kell neki és különböző terápia, de én úgy gondolom jó úton halad még, ha az út hosszú is” – fogalmazott Szandra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció