A balesetező 21 éves férfi hét illegális bevándorlót szállított a járművével, a balesetben mindannyian megsérültek. Mentők vitték kórházba őket.

Embercsempész balesetezett

Szombat délelőtt 9 óra 53 perckor az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán, a 95-ös kilométerszelvényben egy embercsempész okozott balesetet. Az autó hátulról hajtott neki egy járműszerelvénynek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mindannyian megsérültek

A rendőrség szerint az embercsempész autójában összesen nyolcan utaztak, és a baleset következtében mindannyian megsérültek.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Négyen súlyos sérülést szenvedtek

A baleset során négyen súlyosan megsérültek, szintén négyen pedig könnyű sérüléseket szenvedtek. A menekültek szírnek vallották magukat, okmánnyal nem rendelkeztek és a magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. Mindannyiukat kórházba szállították.

Eljárás indult az embercsempész ellen

Az autó 21 éves szerb állampolgárságú sofőrjét a rendőrök elfogták, előállítása a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra jelenleg is folyamatban van. A nyomozók a vezetővel szemben embercsempészés miatt eljárást indítottak.

Torlódás van az M1-esen 

Az M1-esen a belső sávon már megindult a forgalom, de az egyenruhások kérik, hogy a torlódás miatt továbbra is fokozott óvatossággal vezessenek. Az autópályára a 101-es kilométerszelvényben lehet visszahajtani.

Minősített esetben 15 évet is kaphat az embercsempész

A rendőrség tájékoztatása szerint az embercsempészés bűntette egytől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Feloldották a lezárást

A rendőrség legfrissebb tájékoztatása szerint az autópálya Győr felé vezető oldalán mindkét forgalmi sáv járható.

Ez is érdekelhet

Befejezték a helyszínelést

Az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán az egyenruhások befejezték a helyszínelést, ahol korábban az embercsempész okozott balesetet. Az érintett útszakaszon 11 óra 29 perctől mindkét sávon megindult a forgalom. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció