Elgázoltak egy gyalogost Győrben, a 64 éves néni az ütközés következtében a földre zuhant és megsérült. Mentő vitte kórházba.

30 éves férfi gázolt

A rendőrség közlése szerint egy 30 éves győrújbaráti férfi közlekedett személygépkocsijával 2023. szeptember 27-én 19 óra 30 perc körül Győrben a Jereváni úton. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elütötte a nénit

Az útszakaszon lévő egyik gyalogos átkelőhelyhez érve – vélhetően figyelmetlen vezetése miatt – nem biztosított áthaladási elsőbbséget a zebrán éppen áthaladó 64 éves helyi asszonynak, és a jármű bal oldalával elsodorta.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megsérült

A hölgy az ütközés következtében a földre esett és megsérült. A vétlen gyalogost a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Vizsgálódik a rendőrség

Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területének közútjain egyébként az elmúlt időszakban sajnálatos módon több gyalogos-gázolás is történt.

A balesetek megelőzése

A balesetek megelőzése érdekében a rendőrség figyelmeztet, hogy mindenki fokozott óvatosággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítse meg a kijelölt gyalog-átkelőhelyet, buszmegállókat, valamint azokat a helyeket, ahol gyalogos jelenlétére lehet számítani.

Pomázon egy gyereket gázoltak el

Amint azt a Kékvillogó is megírta drámai baleset történt szeptember elején Pomázon: egy gyalogátkelőhelyen ütöttek el egy iskolás fiút. Az eset után mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, a sebesült fiút pedig kórházba szállították.

Tragédia Debrecenben

Döbbenetes, de a felelőtlen sofőrök miatt az utóbbi időben több gyalogos is életét vesztette már. Ahogyan arról Kékvillogó is hírt adott Debrecenben egy kisteherautó gázolt halálra 19 éves lányt, aki éppen a zebrán haladt át. Az eset augusztus 14-én történt, a nyomozás adatai szerint egy férfi közlekedett kisteherautójával 2023. augusztus 14-én 5 óra 20 perc körül Debrecenben, a Böszörményi úton a Doberdó utca irányába.

Nem adta meg az elsőbbséget

A jármű vezetője a Böszörményi út 148. szám előtt nem adta meg az elsőbbséget egy fiatal nőnek, aki egy gyalogos-átkelőhelyen próbált meg átmenni. A kisteherautó elütötte a 19 éves gyalogost, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Békésben is tragédia történt

Szintén itt, a Kékvillogó oldalán írtuk meg, hogy halálra gázoltak egy gyalogost a Békés vármegyei Kevermesen.

Nem lehetett megmenteni

A rendőrség tájékoztatás szerint Békés vármegyében, Kevermesen, a Bajcsy-Zsilinszky Endre utcában 2023. augusztus 16-án 20 óra 15 perc körül személygépkocsi gyalogost sodort el. A gyalogos a helyszínen életét vesztette. A rendőrség az utat teljes szélességében lezárta és vizsgálja a baleset okát, körülményeit.

Gázolás Dombóváron

A debreceni tragédiát megelőzően pedig Dombóváron is halálra gázoltak egy gyalogost, ott egy, a buszmegállóban várakozó 88 éves férfit ütöttek el.

A sofőr letért az útról

Egyelőre nem lehet tudni, hogy miért, de a sofőr letért az útról. Éppen akkor várakozott a közeli buszmegállóban egy 88 éves dombóvári férfi. Az autós elgázolta az idős személyt, majd két oszlopnak is nekiment.

A gyalogos elhunyt

Az idős férfi rendkívül súlyos sérüléseket szenvedett a baleset következtében. Bár gyors orvosi segítségben részesült, az életét nem lehetett megmenteni. A férfi a helyszínen elhunyt.

Az autó sofőrje is megsérült

Kiderült, hogy egy 67 éves személy vezette a balesetet okozó autót. Ő is megsérült, ezért kórházba kellett szállítani. A sofőr állapotáról nincs további információ. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Buszmegállóban várakozó gyalogost gázoltak halálra Dombóváron

Kiemelt kép: police.hu