Földhöz csapódott egy vitorlázógép a békéscsabai repülőtérnél, a pilóta életveszélyesen megsérült.

Lezuhant a vitorlázógép

A békéscsabai repülőtéren 2022. július 19-én 13 óra után néhány perccel vontatás, felszállás közben lezuhant egy vitorlázórepülő – írja a police.hu. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Felhúzás közben történt a baleset

Egy motor nélküli vitorlázó repülőgép a felhúzása közben csapódott a földhöz Békéscsabánál, a repülőtér melletti erdős részen. A vitorlázógép kapszulájából egy személyt a békéscsabai hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadítottak ki, és átadták őt a mentőknek.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mentőegység a békéscsabai repülőtéren

Forrás: police.hu

Mentőhelikopter is érkezett

A helyszínre mentőhelikopter is érkezett. a pilótát életveszélyes állapotban szállította el a mentőhelikopter. A baleset okát és körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Ejtőernyősbaleset Székesfehérváron

Májusban, ahogyan azt a Kékvillogó is megírta, az ejtőernyő hibája miatt földbe csapódott egy férfi Székesfehérvár-Börgönd repülőtéren. A sérültet újraélesztették, de végül belehalt sérüléseibe.

Csoportos ugrás

A rendőrség szóvivője Szabó Imre elmondta, hogy csoportos ejtőernyős ugrást hajtottak végre, de Zoltán ernyője nem nyílt ki, ezért a segédernyővel próbált landolni, de lezuhant. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Baleset Apostagnál

2021. júliusában, lezuhant egy vitorlázó kisrepülő a Bács-Kiskun megyei Apostag külterületén, egy mezőgazdasági területre. A rendőrség azt írja, eddig tisztázatlan körülmények közt történt a baleset. 

Megsérült a pilóta

A baleset következtében a repülőt vezető 56 éves férfi megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A rendőrség a baleset körülményeit ebben az esetben is vizsgálatot indított.

Törökszentmiklósi baleset

2021 májusában, Törökszentmiklósnál, zuhant le egy kisrepülőgép, akkor két ember beszorult a járműbe. A balesetben egy férfi életveszélyesen, egy másik pedig súlyosan megsérült. 

Súlyosan megsérültek

A kisrepülőgép Surjány városrésznél szállt fel, nem sokkal azt követően zuhant le. A gépben egy 58 éves törökszentmiklósi és egy 50 éves szolnoki férfi utazott, akik a földbe csapódás következtében súlyosan megsérültek.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu