A rendőrök közvetlenül egy adás-vételt követően fogták el a dílert és a vásárlót. A két férfit a pécsi vasútállomás közelében fogták el, amiről videó is készült, ezt a cikk végén találod.

Egész Pécsen terítette a drogot

Kábítószer-kereskedelem elkövetésével gyanúsítható férfit vett őrizetbe 2023. március 9-én a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A gyanú szerint a 36 éves helyi férfi az elfogását megelőző időszakban kábítószert terjesztett Pécs egész területén, de főként a keleti városrészben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A vasútállomásnál kapták el a dílert és vásárlóját

A főkapitányság bűnügyi munkatársai a „Mecsek” Közterületi Támogató Alosztály segítségével Pécsett, a Vasút utcában elfogták a dílert, valamint egy férfit, aki épp az elfogást megelőzően vásárolt tőle kábítószergyanús anyagot.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Aznap is kábítószereztek

A rendőrök mindkét férfival szemben kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, amely mindkettőjüknél pozitív eredményt mutatott. Ezt követően mindkét autóban, valamint a terjesztő Pákolitz utcai lakásában is kutatást tartottak, amely során kábítószer gyanúját keltő anyagokat, félmillió forintot, valamint egy mérleget találtak, és foglaltak le.

Elismerték tettüket

A terjesztőt és a vásárlóját is előállították a főkapitányságra, majd kihallgatták őket gyanúsítottként. Mindketten beismerték a bűncselekmény elkövetését. A díler őrizetbevételét követően kezdeményezték a letartóztatását.

Nyomozást indítottak mind a kettő férfi ellen

Ellene kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt, a vevő ellen pedig kábítószer birtoklása vétség elkövetése miatt nyomoz a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

143 millió forint értékben találtak drogot

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, a KR NNI rajtaütött egy szegedi drogbandán. A razzia során több mint 50 kilogramm kábítószert foglaltak le a nyomozók. Az őrizetbe vett nyolc gyanúsított mindegyikének kezdeményezték letartóztatását, melyet a bíróság egy hónapra el is rendelt. 

8 férfinél, több mint 50 kiló lapult

Többségében szegedi lakcímeket vizsgáltak át a rendőrök, de egy Bács-Kiskun vármegyei lakást is megkutattak. A hajnali rajtaütés során összesen több mint 50 kilogramm kábítószer került elő a nyolc férfi lakásaiból.

Több féle kábítószert is lefoglaltak

A hagyományosnak számított kábítószerek – mint a kannabisznövény, a kokain és az amfetamin – mellett, a nyomozók találtak különböző gyanta- és olajszerű anyagokat is, amik a kannabiszfeldolgozás egyéb végtermékei. Ezen kívül lefoglaltak még csomagolóanyagokat, porciózáshoz használatos mérlegeket és hőhegesztő eszközöket is.   

Rengeteg pénzt és autókat is lefoglaltak

Vagyonvisszaszerzés keretében a nyolc férfitől a KR NNI lefoglalt 10 és fél millió forint készpénzt, nagyértékű karórákat, két autót, valamint többmillió forint értékű kriptovalutát is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A videó az elfogásról:

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából