A KR NNI rajtaütött egy szegedi drogbandán. A razzia során több mint 50 kilogramm kábítószert foglaltak le a nyomozók. Az őrizetbe vett nyolc gyanúsított mindegyikének kezdeményezték letartóztatását, melyet a bíróság egy hónapra el is rendelt. A leszámolásról a videót a cikk végén találod.

Múlt héten csaptak le a rendőrök

A Készenléti Rendőrség Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály szegedi osztálya, a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztályával, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság MEKTA egységével, valamint a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival közösen nagyszabású akciót hajtott végre 2023. február 22-én. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Több helyszínen is kutatást tartottak

Egyszerre egyidőben 12 helyszínen realizáltak. Egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható szegedi csapat tagjait fogták el, majd tartottak náluk kutatásokat.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

8 férfinél, több mint 50 kiló lapult

Többségében szegedi lakcímeket vizsgáltak át a rendőrök, de egy Bács-Kiskun vármegyei lakást is megkutattak. A hajnali rajtaütés során összesen több mint 50 kilogramm kábítószer került elő a nyolc férfi lakásaiból.

Több féle kábítószert is lefoglaltak

A hagyományosnak számított kábítószerek – mint a kannabisznövény, a kokain és az amfetamin – mellett, a nyomozók találtak különböző gyanta- és olajszerű anyagokat is, amik a kannabiszfeldolgozás egyéb végtermékei. Ezen kívül lefoglaltak még csomagolóanyagokat, porciózáshoz használatos mérlegeket és hőhegesztő eszközöket is.   

Kutyákat is bevetettek

Forrás: police.hu

143 millió forint értékben találtak drogot

Az akcióval a KR NNI szegedi egysége összesen több mint 41 000 adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg, aminek feketepiaci értéke legkevesebb 143 000 000 forint. 

Rengeteg pénzt és autókat is lefoglaltak

Vagyonvisszaszerzés keretében a nyolc férfitől a KR NNI lefoglalt 10 és fél millió forint készpénzt, nagyértékű karórákat, két autót, valamint többmillió forint értékű kriptovalutát is.

Chipses zacskóban rejtették el

Forrás: police.hu

Őrizetbe vették őket

A bűnbanda tagjait – akiknek legfiatalabb tagja 25, míg legidősebbje 48 éves, és mindegyikük szegedi lakos – jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.    

Még nem tudni, hogy kinek mi volt a szerepe

Természetesen az még a KR NNI szegedi egységére vár, hogy a nyomozás során kiderítse a gyanúsítottak közül pontosan kinek mi volt a szerepe a drogterjesztésben, illetve feltérképezze, hogy honnan szerezték be a kábítószert, és azt feldolgozást követően kiknek adtak tovább.

A szalámi mellett is drog volt

Forrás: police.hu

Korábban is nagy mennyiséget találtak

A KR NNI szegedi egységének a kábítószer-kereskedelem elleni fellépés hatékonyságát jelzi, hogy 2022. december 29-én 60 kilogramm, különböző típusú kábítószert foglalt le más bűnelkövetői csoport tagjától. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videó is készült a leszámolásról:

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából