Igaz, hogy főúton tette mindezt, de ott sem lett volna szabad ezt megtennie. Komoly pénzbírsággal jutalmazták a zsaruk a szabályszegő tettét.

Nagyon siethetett

2023. április 23-án vasárnap egy motoros úgy döntött, alaposan odalép. A 6-os főúton 201 km/h-val száguldozott kétkerekű járművével. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Alaposan megbírságolták

A motorost 300 ezer forintos közigazgatási bírsággal büntették meg. Tettét továbbá nyolc büntetőponttal is “megjutalmazták”.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy fotó a bemért motorosról

Ezt kérik a rendőrök

A zsaruk felhívják a figyelmet, hogy a balesetek elkerülése közös érdekünk. Ezért mindenkitől azt kérik, hogy tartsa be a szabályokat. A közlekedés során figyelni kell másokra is.

A motorosokhoz külön intéztek egy kérést

A rendőrség azt kéri a motorosoktól, hogy ők is tartsák be a sebességhatárokat és a közlekedési szabályokat is. Ők védtelen közlekedők, sokkal nagyobb valószínűséggel szenvednek súlyos sérülést, ha baleset éri őket.

Nemrég volt egy sebességmérő razzia is

Idehaza országos szintű razziát tartottak 2023. április 21-én 6 órától 24 órán keresztül. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakoztak a magyar rendőrök.

A lakosság javasolhatott helyszíneket

A razzia előtt a rendőrök kikérték az emberek véleményét, hogy hol volna érdemes mérni a közlekedők sebességét. A beérkező javaslatok figyelembevételével aztán kitelepültek aznap a zsaruk. A mérési helyszínek kiválasztásában szerepet játszottak a helyi adottságok és a közlekedésrendészeti ellenőrzőmunka eredményei is.

Ezek is érdekelhetnek!

Több százezer járművet ellenőriztek

Az akció során 609 025 járművet tudott ellenőrizni a rendőrség. 799 zsaru vett részt az összehangolt akcióban, ami 1329 helyszínen zajlott. Ez idő alatt 6053 sebességtúllépést regisztráltak.

A gyorshajtás komoly probléma idehaza

A rendőrök felhívják a közlekedők figyelmét, hogy Magyarországon a gyorshajtásnak tudható be a balesetek jelentős százaléka. Éppen ezért azt kérik a zsaruk a közlekedőktől, hogy ne csak a razziák alkalmával, hanem mindig tartsák be a sebességhatárokat és a szabályokat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A gyorshajtáson ért motoros – Forrás: Police.hu