A budapesti rendőröknek négy óra kellett ahhoz, hogy rendőrkézre kerítsék a tettest, aki egy idős nő nyakából tépte ki az aranyláncát. A férfi útbaigazítás miatt ment oda az áldozatához, ám amikor az asszony készségesen magyarázni kezdte neki az útvonalat, az elkövető elszaladt a nyakláncával.

Útbaigazítást kért

Egy férfi útbaigazítást akart kérni egy idős asszonytól május 6-án, délelőtt a budapesti II. János Pál pápa téren. A nő azonnal el is kezdte magyarázni, merre kell majd mennie, de a férfinak más szándékai voltak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt történt a lopás

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kitépte a nyakláncát

Amikor a nő magyarázni kezdte a férfinak az útvonalat, az elkövető rámarkolt a nyakláncára, és kiszakította a nyakából. Ezután a férfi elszaladt, majd meg is nézte, mit sikerült zsákmányolnia: az aranylánc egyik darabját és a medált.

Rögzítették a kamerák

A férfinak azonban hiába futott el, a térfigyelő kamerák mindent felvettek, és ezek alapján a rendőrök gyorsan azonosítani tudták a tettest.

4 órán belül elfogták

A felvételeknek köszönhetően a 8. kerületi egyenruhások négy órán belül elfogták a 42 éves H. Jánost.

Nem tudta elkölteni a pénzt

A gyors rendőri intézkedés egyben azt is megakadályozta, hogy a férfi el tudja költeni az aranyláncért járó pénzt. A nyakláncot egy 9. kerületi zálogházba vitte, ahol azonban megtalálták a rendőrök az ellopott ékszert.

Kapcsolódó

Őrizetbe vették

Ezt követően a 8. kerületi nyomozók lopás bűntett miatt kihallgatták a 42 éves férfit, akit aztán őrizetbe vettek, majd kezdeményezték a letartóztatását. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón a nyaklánc kitépése

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból