A Heves megyei rendőrök május 5-én vettek őrizetbe egy férfit, mivel kiderült, hogy a feleségével együtt már hónapok óta árult új pszichoaktív anyagot. Mindkettejüket kihallgatták, a férfinak pedig el is rendelték azóta a letartóztatását.

Drogot árultak

A Heves megyei egyenruhások május 5-én vették őrizetbe az 57 éves S. István helyi lakost, mert a férfi kábítószert árult a lakókörnyezetében. Később kiderült, a férfi felesége is űzte a tiltott szakmát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jászladányban fogták el a férfit

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Épp vásárolni indult

A nyomozók Jászladányban fogták el az 57 éves férfit, aki épp azért ment oda, hogy drogot vásárolhasson az egyik ottani ismerősétől. A férfi nagyobb tételben akart vásárolni a dílertől, hogy a kábítószerből ő is el tudjon adni, azonban a rendőrök megzavarták az üzletkötésüket.

Feleségével árulta

A rendőrség gyanúja szerint S. István 2020. eleje óta rendszeresen árult új pszichoaktív anyagot a feleségével. Miután ez kiderült, a rendőrök mindkettejüket új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetése miatt hallgatták ki.

Letartóztatták a férfit

Ezt követően a nyomozóhatóság kezdeményezte a hevesi férfi letartóztatását, amelyet a bíróság május 8-án el is rendelt.

Egy kőbányai pincében is árulták a drogot

Mint írtunk róla, egy budapesti férfi megengedte egy ismerősének, hogy a 10. kerületi lakásának pincéjébe költözzön, de ezért cserébe azt kérte tőle, hogy segítsen neki drogot árulni. A 34 éves férfi a 32. éves Gy. Bélától kapta a kábítószert, amelyet adagonként árult.

Igazoltatták a pincelakót

Lakossági bejelentés alapján a budapesti rendőrök igazoltatták a kőbányai társasház alagsorában élő, 34 éves Sz. Miklós Istvánt. A pincében 50 gramm marihuánát, mérleget, több mobiltelefont és pénzt foglaltak le.

Elfogták az ingatlan tulajdonosát is

Ezután már könnyen eljutottak a rendőrök a 32. éves Gy. Bélához, akinek a lakásában szintén házkutatást tartottak. A drogterjesztőnél még több készpénzt és mobiltelefont foglaltak le.

Őrizetbe kerültek

Végül mindkét férfit előállították a rendőrségen, ahol kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket. Sz. Miklós István az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet, de a szállásadóját, Gy. Bélát letartóztatták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Új pszichoaktív anyag – Forrás: Police.hu