Az unokázós csalók mintegy 7 millió forinttal rövidítették meg az idős embertársaikat, tőlük leginkább pénzt és ékszereket csaltak ki. A huszonéves fiatalokat őrizetbe vették a budapesti rendőrök, az elfogásukról egy videót is közzétettek, amelyet a cikk végén közlünk.

Rendőrnek adta ki magát

2021. január 3-án tett feljelentést egy idős asszony, aki azzal riasztotta a rendőrséget, hogy egy fiatal férfi magát rendőrnek kiadva azzal kereste meg, hogy a lánya balesetet okozott, és a kárt meg kell térítenie.

Lehúzták az idős nőt

A gyanútlan idős asszony 600 ezer forint értékű ékszert és további valutát, valamint 1,2 millió forintot adott át a csalónak.

Azonosították a csalókat

A rendőrök unokázós bűncselekmények felderítésére létrehozott nyomozócsoportja azonnal nyomozásba kezdett, és el is jutottak a pénzt átvevő 23 éves J. Csabához és társához, a 22 éves J. Barbarához is. Nem sok teret hagytak nekik a rendőrök, ugyanis a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival közösen január 13-án elfogták a csalókat.

Más időseket is megkopasztottak

Kiderítették a nyomozók azt is, hogy az unokázós csalók hasonló módszerekkel már korábban is követtek el csalásokat: budapesti idős emberektől 5 millió forintot csaltak ki a különböző történeteikkel. A párost a 6. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították.

Előterjesztették letartóztatásukat

 J. Csabát és J. Barbarát csalás bűntette miatt kihallgatták, őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Mutatjuk az elfogásukról készült, rendőrségi felvételt:

2018 nyarán egy nő 150 telefonszámot hívott fel naponta

A Kékvillogó is írt róla, hogy vádat emelhetnek azzal a budapesti nővel szemben, aki igazán keményen űzte az unokázós csalást: 150 telefonszámot hívott fel naponta. A nő és társai 38 idős embert vertek át, ám pénzt csak kevesektől tudtak kicsikarni, hiszen mindösszesen három alkalommal mentek pénzért.

Csak a milliókra mentek rá

A vádlott csakugyan hasonló módszerrel próbálkozott, ő is azzal hívta fel az időseket, hogy balesetet okozott, azonban a nő csak akkor küldte el a társait az átvert idősek pénzéért, ha megbizonyosodott róla, hogy milliós összegekre tehetnek szert. A kért összeg minden esetben milliós nagyságrendű volt, a pénzért pedig a taxisként dolgozó M. Róbert ment el.

Már az ügyészségnél jár az ügy

A három személyt 3 rendbeli csalással és 35 rendbeli csalás kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A 18. kerületi rendőrök lezárták a nyomozást, a keletkezett iratokat pedig megküldték az ügyészségnek.

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból